​​Barajul de Europa League propune un inedit duel armeano-scoțian, care se arată, la o analiză făcută sumar fie în profunzime, unul inegal, între Glasgow Rangers și Alashkert Martuni, joi, de la ora 22:00. Scoțienii n-ar trebui să aibă multe emoții, însă meciul se dispută în condiții speciale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ceva s-a gripat în felul în care funcționa ”motorul” scoțian în sezonul trecut, când trupa pusă cu măiestrie în teren de Steven Gerrard a dominat convingător intern și a impresionat extern.

3 eșecuri consecutive în decurs de o săptămână (intervalul 3-10 august) au fost suficiente pentru a pune la îndoială supremația celor de la Glasgow. Între cele două înfrângeri cu suedezii de la Malmo, un dublu 1-2 în preliminariile Ligii, s-a strecurat bătaia încasată de la Dundee, în campionat, 0-1.

Suporterii au dat alarma imediat pe rețele sociale și au cerut să nu fie vânduți jucătorii care au dus greul în sezonul trecut, mai ales că rivala Celtic Glasgow s-a întărit. Printre cei socotiți indispensabili la Rangers, românul Ianis Hagi.

La cea mai recentă reprezentație, Rangers a arătat o poftă de gol ieșită din comun: 5-0 cu Dunfermline, în Cupa Ligii, pe ”Ibrox Park”. A fost 4-0 la pauză, de unde rezultă graba jucătorilor de atac, știind că după pauză urmează să fie înlocuiți, de a puncta cât mai devreme în partidă.

Glasgow are 5-6 jucători de atac de valori apropiate. Ei sunt introduși în meci în funcție de partitură. Campioana Scoției evoluează cu 3 oameni ofesivi și rareori aceștia termină integraliști un joc. Rotația lui Gerrard are ca scop motivarea jucătorilor și asigură fiecăruia oportunitatea de a prinde minute la fiecare partidă.

În cele 70 de minute de joc cu Dunfermline, Ianis Hagi a marcat un gol și a evoluat convingător în rest. Pentru fiul antrenorului de la Farul Constanța ar trebui să fie sezonul în care să prindă cheag, un sezon al consacrării, cu țintă precisă obținerea unui post sigur în echipă. Altfel, stagiunea următoare l-ar putea prinde în alt campionat.

Meciul din Cupa Ligii s-a jucat vineri, așa că a trecut timp suficient pentru recuperarea fizică (o săptămână fără o zi până la meciul cu armenii, din cupele europene).

În Armenia, Alashkert o duce rău, nereușind să facă față pe două planuri. Echipa n-are niciun punct în două meciuri, golaveraj 0-5. Și-a amânat meciul de campionat pe care ar fi trebuit să dispute marți, cu Urartu, în deplasare, așa că va fi, la rândul său, proaspătă la ora ”turul” din Scoția.

Armenii vin, ca și Glasgow, din Liga Campionilor, unde au cedat în dublă manșă la Sheriff Tiraspol, 0-1 și 1-3. Lotul este cosmopolit, cu diverse naționalități reprezentate: nigeriană, franceză, sârbă, namibiană, braziliană, portugheză, bosniacă...

În susținerea ideii de mai sus, conform căreia este înghesuială cine să marcheze mai repede la Rangers, pariul că Glasgow va câștiga ambele reprize are cota 2,17 la Unibet.