​Petrolul Ploiești - Csikszereda Miercurea Ciuc se dispută miercuri seară, în etapa a 3-a a ligii secunde la fotbal (de la ora 19:00).

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

De la startul sezonului, prahovenii le-au dat suporterilor una caldă și una rece.

Petrolul a câștigat cu 2-0 la debut, cu Poli Iași, în ultima zi a lunii iulie, apoi, o săptămână mai târziu, a cedat inexplicabil la Metaloglobus București, 0-1.

Cu rezultate în formă de ”dinți de fierăstrău”, obiectivul, promovarea, pare dificil de atins pentru trupa preluată de Nae Constantin de la Viorel Moldovan.

Pentru visul revenirii în prim-plan, s-au făcut implanturi de Liga 1 prin aducerea lui Seto, Cebotaru, Vajushi, Măzărache, Buia, Silviu Pană, iar noul tehnician ”leagă” mai bine aluatul din vestiar decât predecesorul.

Petrolul se mândrește cu omogenitatea lotului. Cere doar liniște în birouri și siguranță financiară.

Momentan, problemele sunt de ordin administrativ. Echipa evoluează sub denumirea ACS Petrolul 52 Ploiești, iar până la căpătarea identității depline, găzarii se caută.

Atmosfera este tensionată, taberele se împung cu cuțitele orgoliilor. Pentru a putea juca cu numele ”curat”, Petrolul Ploiești, și cu scutul desenat pe pieptul tricourilor, s-a tot amânat întâlnirea dintre fostele glorii care dețin CIS-ul și Primăria, care deține cele 6 mărci.

Oficialitățile condiționează cedarea mărcile de îndeplinirea unor criterii de performanță: promovarea din primul an, apoi o clasare cât mai bună în Liga 1, urmată de un loc de play-off și de cupe europene.

În acest moment, Veolia a rămas doar sponsor, renunțând la implicarea ca partener-finanțator, din trecut, și contribuie la buget cu 500.000 de euro pe sezon. Doar că banii sunt condiționați de asocierea cu Primăria.

Pe lângă criteriile de performanță impuse, Primăria a mai cerut și drept de veto în cadrul asocierii cu cei care dețin CIS-ul, pentru a avea controlul banului public. Echipa joacă acum cu scutul pe piept printr-o derogare de la Primărie.

Situația este cu adevărat grea la trupa ciucană, antrenată de Valentin Suciu. Debutul a fost nefericit, 0-1 cu CSA Steaua, apoi, afectată de scandalul din Ghencea, unde a avut parte de scandări anti-maghiare, a picat și la meciul de pe teren propriu, contra unei formații cu probleme, Astra Giurgiu, recent retrogradată din primul eșalon.

La Casa Pariurilor, cota 2,49 este oferită pentru pariul că ambele formații vor înscrie, iar numărul total de goluri va fi egal sau mai mare decât 3.