Play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal programează, marți (ora 22.00), trei partide, FC Salzburg - Brondby IF, FC Sheriff Tiraspol - Dinamo Zagreb și AS Monaco - Șahtior Donețk. Cel mai interesant și mai echilibrat meci se joacă pe stadionul ”Louis II” din Principat, un duel tradițional între Vest și Est.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

AC Monaco a evoluat vineri în campionat, 0-1 cu Lorient, în deplasare.

Antrenorul croat Niko Kovac i-a introdus abia după pauză pe Cesc Fabregas și pe Wissam Ben Yedder, semn că tot Liga Campionilor este baza sezonului.

După două etape, Monaco are doar un punct în Ligue 1 și are de tras pentru a prinde iarăși un loc de cupe europene.

În Europa însă, AS Monaco are altă prestanță. Se prezintă impecabil. Francezii s-au distrat cu Sparta Praga lui Florin Niță, în turul 3 preliminar, 2-0 în deplasare și 3-1 acasă, iar în barajul de promovare în faza grupelor pornește favorită în duelul cu Șahtior Donețk.

Tot vineri a evoluat și Șahtior Donețk în campionatul intern, 2-0 pe teren propriu cu Metalist 1925 Harkov. În 4 etape, ”minerii” au pierdut deja o dată, dar echipa arată mult mai bine decât stagiunea trecută.

Detronată de Dinamo Kiev, care i-a răpit titlul, Cupa și Supercupa, Șahtior merge tot pe ”strategia samba”, cu brazilieni care dau tonul.

Iar În Europa nu concepe decât să respire aerul rarefiat al grupelor Ligii. Un dublu 2-1 cu Genk le-a asigurat ucrainenilor accederea în barajul de Ligă.

Fără români în echipă, Șahtior a fost preluată de un antrenor cu legături în România, italianul Roberto De Zerbi, fost jucător la CFR Cluj. ”Minerii” lui Rinat Ahmetov l-au adus din Serie A, de la Sassuolo.

Noua senzație din lotul Șahtiorului este un atacant din Burkina Faso, Lassina Chamste Soudine Franck Traore (20 de ani), luat de la Ajax Amsterdam.

Unibet oferă cota 2,55 pentru pariul combinat că Monaco va conduce la pauză și la final contra Șahtiorului.