Într-o seară de Liga Campionilor la fotbal, CFR Cluj are programare marți, de la ora 22.00, în Liga Europa, competiția de nivel imediat inferior. Este duelul dintre două formații supărate și obosite, după ce au fost aruncate din preliminariile Ligii, dar care au nevoie să-și recapete cheful pentru că ținta, grupele Europa League, este de soi și merită efortul, având o miză financiară și sportivă mai ridicată decât Conference League.

Foto:

Steaua Roșie Belgrad și CFR Cluj au asigurată prezența în grupele Conference League, dar s-ar bucura nespus să își croiască drum spre grupele Europa League. Bucuria îi va fi accesibilă doar uneia dintre echipe.

Steaua Roșie Belgrad este în stare de șoc, după ce n-a reușit să treacă de moldovenii de la Sheriff Tiraspol (1-1 la Belgrad și 0-1 la Tiraspol), în turul III preliminar al Ligii Campionilor.

Asta deși păreau pe val. În februarie anul acesta, sârbii uimeau în ”16”-imile de finală ale Ligii Europa, după 2-2 la Belgrad și 1-1 la Milano cu AC Milan. Italienii au mers fără glorie în optimile de finală grație regulii golului în deplasare cu valoare dublă, avantaj anulat între timp de UEFA.

Steaua Roșie Belgrad este pregătită de fostul mare internațional Dejan Stankovic, fostul coleg al lui Cristi Chivu la Inter Milano. Formația din capitala Serbiei și-a amânat meciul din etapa a 5-a, cu Radnik Surdulica, și rămâne cu 3 victorii și o remiză în competiția internă.

Echipa stă în experiența fundașului cu origini sârbești Aleksandar Dragovic, un austriac cu experiențe la Bayer Leverkusen, Dinamo Kiev și la FC Basel. Plavii nu sunt prea disciplinați. Dezordinea îi face să încaseze ușor cartonașe roșii.

CFR Cluj a pierdut cu Young Boys Berna, rival căruia i-a recunoscut valoarea superioară, și înfruntă un adversar de calibrul său. În România, ardelenii au 15 puncte din 5 meciuri, dar ciocnirile europene sunt altceva.

8 victorii consecutive în Liga 1, 3 în sezonul trecut și 5 în actuala stagiune, record pentru trupa din Gruia. Ardelenii i-au pierdut pe Claudiu Petrila și pe Alex Chipciu, însă doar primul era titular.

La Stanleybet, pariul că sârbii vor învinge în prima manșă fără gol primit are cota 2,75.

*Meciul va fi LiveScore pe HotNews.ro și în direct pe ProTV de la ora 22:00.