​Etapa a 5-a din Liga 1 l fotbal se încheie în ”Groapă”, de la ora-standard, 21:30, cu partida dintre gazda Dinamo și oaspeții de la CS Mioveni.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

În sezonul de față, Dinamo are o evoluție oscilantă, dacă nu chiar dubioasă.

Este suspectă prestația ”câinilor roșii” doar dacă nu ținem cont că au o echipa tânără și neplătită.

Tinerețea nu asigură constanță, iar oscilațiile sunt vizibile în traseul sinusoidal de până acum.

Apoi, neplata salariilor îi determină pe unii să nu-și dea silința, mai ales că unii au gânduri de plecare, exprimate public, nu pe la colțuri (cazurile Deian Sorescu, Paul Anton și Ricardo Grigore).

După o victorie, a urmat imediat un insucces. Dacă s-ar păstra ciclicitatea, pentru Dinamo ar urma un succes. Mielușei în jocurile din deplasare, ambele pierdute, ”roș-albii” sunt lei la meciuri de acasă, unde au în spate o galerie care nu le permite să greșească.

Antrenorul italian Dario Bonetti construiește greu primul 11 etapă de etapă. Iar experimentele nu se vor opri. Bani pentru transferuri nu există, așa că vor fi folosiți băieții propulsați de la Centrul de Copii și Juniori.

O instabilitate care nu anunță un viitor liniștitor.

CS Mioveni are 3 puncte în primele 4 runde. Argeșenii au fost nedreptățiți în etapa trecută, când au pierdut în fața campioanei CFR Cluj dintr-o fază precedată de o poziție de ofsaid.

Alexandru Pelici a promovat echipa, dar îi va fi dificil să o mențină printre echipele importante ale României.

Tehnicianul Mioveniului a analizat prestația dinamoviștilor în ultima etapă, 0-1 cu Chindia Târgoviște, la Buzău, și a văzut niște ”câini” apatici.

La Casa Pariurilor, victoria oaspeților are cota 3,05.