Începe retutabilul campionat al Spaniei, un fotbal recent zdruncinat de șocul pierderii lui Lionel Messi, superstarul căruia FC Barcelona nu i-a putut înscrie contractul la Ligă fără a periclita viitorul economic al clubului.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Micuța Deportivo Alaves testează, pe propriul teren, forma sportivă și pregătirea psihică de după vacanță deținute de Realul din Madrid, sâmbătă seară, de la ora 23:00.

La fel ca Barcelona, nici Real Madrid nu s-a aruncat la cumpărături scumpe în pre-sezon, cheltuielile nesăbuite din trecut punând în dificultate bilanțul contabil.

În plus, cheltuielile sunt diferite la Real Madrid, unde modernizarea ”noul Bernabeu” înghite sume colosale.

”Albii” au mizat pe jucători liberi de contract (David Alaba) și pe revenirile unor jucători cu ofensivi împrumutați (Martin Odegaard și Gareth Bale).

Președintele Florentino Perez, care încă n-a renunțat la visul Superligii, n-a adus vedeta pe care fanii ”blancos” o tot așteaptă. Perez își obișnuise fanii, vară de vară, cu un nume de gală.

Nici Mbappe, nici Haaland nu sunt, deocamdată, pe ”Bernabeu”, doar apărarea a fost betonată prin sosirea austriacului Alaba, care îl înlocuiește pe veteranul Sergio Ramos, plecat să facă Dream Team la PSG.

Real Madrid așteaptă un sezon mare de la belgianul Eden Hazard, mijlocașul atât de măcinat de accidentări și de surplusul de kilograme, în sezoanele trecute.

Speriați de colapsul financiar al Barcelonei, ”galacticii” au plafonat depozitele din bănci, punându-se la adăpost de vremurile de restriște.

Francezul Karim Benzema rămâne bătut în cuie în ofensivă. Real i-a folosit în pregătiri pe Mariano Diaz și pe Luka Jovic, dar nu sunt soluții de luat în seamă.

De la Tottenham a revenit Gareth Bale, care sub comanda italianului Carlo Ancelotti se simte mai bine decât atunci când lucra cu francezul Zinedine Zidane.

Galezul este noul executant de penalty-uri de la Real. A irosit o astfel de lovitură contra echipei AC Milan, în ultimul amical dinainte de startul sezonului (0-0).

Au trecut anii peste Modric, Casemiro, Kroos și Isco, iar sezonul actual le va testa mai mult decât oricând anduranța.

Stanleybet oferă cota 9 pentru pariul ”Real Madrid câștigă după ce a fost condusă cu un gol”.