Parisul a devenit formația momentului în fotbalul mondial, depășind la capitolul vizibilitate bogatele cluburi britanice, care au și meritul să fi strălucit pe plan sportiv, în sezonul trecut din cupele europene.

Lionel Messi, cu tricoul celor de la PSGFoto: Dave Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Petro-dolarii șeicilor au reușit performanța să îl ”lipească” pe Messi de Neymar și de Mbappe, alcătuind un trident de vis, cum nu s-a mai văzut nu doar în Franța.

În etapa a doua din Ligue 1, PSG o întâlnește pe modesta Strasbourg, sâmbătă, de la ora 22:00.

Parisul gâfâie, după efortul făcut de jucătorii săi la Europene, urmat de petrecerile din vacanță. În formulă inedită, echipa a pierdut surprinzător Supercupa Franței, iar în campionat a bătut-o chinuit, în deplasare, pe Troyes, 2-1, în runda inaugurală.

Etapa a doua din Franța poartă încărcătura venirii lui Leo Messi, care și-a șters repede lacrimile catalane, pentru a afișa zâmbetul franțuzesc.

Argentinianul nu va juca sâmbătă în Ligue 1, nefiind pus la punct cu pregătirea fizică, dar îi va motiva indirect pe ceilalți din atac să macheze prin presiunea pe care o pune prezența lui la Paris.

Concurența este teribilă la PSG, mai ales de la mijloc în sus. Clubul nu-și poate propune mai puțin de câștigarea tuturor trofeelor puse în joc.

Cele trei posturi din ofensivă sunt antamate de Messi, Neymar și de Mbappe. Nume ca Di Maria, Draxler și Icardi vor lua loc pe banca de rezerve.

Interesantă va fi colaborarea dintre Messi și Icardi, după ce superstarul argentinian s-a opus, se spune, ca atacantul să fie selecționat o bună bucată de vreme la naționala ”pumelor”.

Icardi este impresariat de soția sa, Wanda Nera, o obișnuită a tabloidelor, iar asta nu-i place ”Puricelui”.

Un alt detaliu care îl dezgustă pe Messi: Icardi i-a luat soția fostului vârf argentianian Maxi Lopez, ex-jucător al Barcelonei (2005-2007).

După eșecul din sezonul trecut, PSG nu-și permite luxul să rateze titlul din nou. Dar, măcar în start de stagiune, cei mici ridică pretenții.

Strasbourg nu s-a descurcat deloc bine în prima etapă, 0-2 cu Angers, dar n-are de gând să plece fără să marcheze de pe ”Parc des Princes”.

De obicei, formațiile mai slab cotate puncteză în primele minute contra granzilor, când reușesc să surprindă, având și avantajul că din punct de vedere fizic nu sunt încă afectate.

Superbert oferă cota 2,73 pentru un gol marcat de Strasbourg în prima repriză.