​​În prima etapă din Bundesliga, Borussia Dortmund și Eintracht Frankfurt, două formații de cupe europene, se iau la întrecere sâmbătă, de la ora 19:30.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Prima impresie a sezonului a arătat diferit la cele două echipe, la sfârșitul săptămânii trecute, în Cupa Germaniei.

În 32-imile de finală, Borussia a mizat câștigător pe norvegianul-minune Erling Braut Haaland, care a marcat de 3 ori, iar deținătoarea trofeului a eliminat-o cu 3-0 pe SV Wehen Wiesbaden, trupă din ligile inferioare.

Potrivit Kicker, Haaland, 21 de ani, are 6 goluri înscrise în Cupa Germaniei plus cere 40 de reușite în 43 de jocuri în Bundesliga. Nordicul a ajuns la Dortmund la începutul anului 2020, iar Borussia ținte cu dinții de el, dorind să-l vândă pe bani mulți abia vara viitoare.

Din acest sezon, pe banca Borussiei stă Marco Rose, 44 de ani, după plecarea lui Edin Terzic.

În timp ce Dortmund a acces facil în 16-imi, Eintracht Frankfurt a fost făcută de rușine de modesta Waldhof Mannheim: 0-2.

În criză de soluții, clubul din Frankfurt a anunţat transferul internaţionalului norvegian Jens Petter Hauge, de la echipa italiană AC Milan.

Hauge, în vârstă de 21 ani, va evolua iniţial sub formă de împrumut la Eintracht, însă contractul include o opţiune de cumpărare obligatorie, la finalul sezonului, în valoare de 12 milioane euro.

Extrema norvegiană a disputat doar şase meciuri ca titular la AC Milan în sezonul trecut, în condiţiile unei concurenţe acerbe, iar acum speră să-şi poată demonstra întregul talent la noua sa formaţie.

Casa de pariuri Fortuna oferă cota 2,39ambele formații vor marca după pauză.