Două formații cu posibilități modeste de exprimare (FC Voluntari și Academica Clinceni) sunt programate la duel vineri, de la ora 18:30, pe stadionul ”Anghel Iordănescu”, în deschiderea etapei a 5-a din Liga 1 la fotbal.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

Grupările ilfovene au griji și nevoi mari, după patru etape scurse din actualul sezon. Voluntari este pe locul 14, cu 3 puncte, iar Academica este ultima (locul 16), singura fără niciun punct adunat. Le desparte doar FC Argeș, formația cu un singur punct.

Voluntariul lui Liviu Ciobotariu a bătut doar ”Craiova lui Mititelu”, dar runda trecută a fost tăbăcită în deplasare de ”Craiova lui Rotaru” cu 3-0.

La rândul său, Clinceni a cedat în fața ”Craiovei lui Mititelu”. Pe timpuri, regula nescrisă a reciprocităților din fotbalul Cooperativei indica faptul că, într-un astfel de triunghi, Clinceni și-ar fi recuperat punctele cu Voluntari, astfel încât cele 3 formații să dețină fiecare câte o victorie. Dar, mărturii despre existența acelei lumi a dinozaurilor nu există.

Din echipă de play-off, Clinceni este de râsul Ligii 1. „Suntem repetenți și nu putem să trecem clasa. Suntem exact ca în primul sezon, cu 4 înfrângeri la rând. Acum suntem o echipă de play-off, dar total schimbată. Cei care au venit, total nepregătiți, nu au înțeles ce vreau.

Nu avem alte soluții, trebuie să ne folosim de ei. De asta arătăm așa rău. Sunt jucători care au jucat anul trecut în Liga 1, Holzmann, Vanzo. Din aruncarea noastră de la margine, dau ei gol. Dacă ești fotbalist, trebuie să rezolvi situația. Am suferit și la atitudine”, a fulgerat antrenorul Ilie Poenaru, de la Clinceni.

”Vrem să câștigăm meciul cu Clinceni”, a anunțat Gabi Tamaș, liderul de la Voluntari ieșit accidentat la pauză, după corecția primită în Bănie. Doar că gândurile de victorie îi mână în luptă și pe cei de la Clinceni.

Academica nu are altă șansă decât atacul. La Unibet, pronosticul că ambele formațiivor înscrie are cota 2,16, iar pariul că se vor marca de la 3 goluri în sus are cota 2,6.