​Chelsea și Villarreal își dispută miercuri, de la ora 22:00, Supercupa Europei la fotbal, primul trofeu continental al sezonului. Se joacă la Belfast, în Irlanda de Nord, pe arena ”Windsor Park”, între deținătoarea Ligii Campionilor și formația care a câștigat Europa League, la penalty-uri, cu Manchester United.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Chelsea este o formație cu mulți kilometri la bord, poate chiar obosită. Potrivit site-ului UEFA, două formaţii din Anglia au dat cei mai mulţi jucători la turneul final Euro 2020. Este vorba despre Chelsea şi despre Manchester City, reprezentate de 15 fotbalişti la startul competiţiei.

Cu multe naționalități prezente la Europene (englezii Mount și James, francezul Kante, spaniolul Azpilicueta, germanii Rudiger, Havertz și Werner, italianul Jorginho), londonezii ar putea începe mai greu stagiunea.

Chelsea a scăpat de Olivier Giroud, aterizat la AC Milan, dar l-a readus pe Romelu Lukaku, aflat sub contract cu londonezii și în perioada 2011-2014, dar trimis împrumut la West Bromwich Albion și la Everton.

De asemenea, londonezii se pregătesc să-l cedeze și pe Tammy Abraham, însă neamțul Tomas Tuchel nu s-a atins însă de conaționalul Timo Werner, dezamăgitor în sezonul trecut.

Fikayo Tomori, Victor Moses, Marco van Ginkel, Danilo Pantic, Izzy Brown, Billy Gilmour, Jamal Blackman, Willy Caballero și Luke McCormick sunt fotbaliștii care au părăsit oficial clubul până acum.

Ross Barkley, Danny Drinkwater, Tiemoue Bakayoko, Michy Batshuayi și Tammy Abraham sunt ceilalți nedoriți.

Omul momenutul este rezerva Hakim Ziyech. Amenințat cu cedarea, marocanul lansat de Ajax Amsterdam s-a pus pe dat goluri în meciurile amicale ale campioanei Europei. A punctat de două ori cu Tottenham.

Chelsea n-a pierdut în pregătiri. În afara remizei cu Spurs, 2-2, au mai fost trei victorii: 2-1 cu Arsenal, 2-1 cu Bournemouth și 6-1 cu Peterborough.

Villarreal este la podea! Nicio victorie în meciurile amicale din această vară: 3 înfrângeri și 3 remize. E drept, și adversarii au fost unul și unul: Leeds, Leicester, Olympique Marseille, Levante, Olympique Lyon și Valencia.

Cu cele două formații britanice, ”Submarinul” a jucat în prima săptămână din august, tocmai pentru a simți stilul britanic cât mai aproape de ziua disputei cu londonezii. Au rezultat două jocuri cu goluri multe: 2-2 cu Leeds și 2-3 cu Leicester, proaspăta câștigătoare a Supercupei Angliei (1-0 cu Manchester City).

Superbet oferă cota 2,7 pentru pariul că nu vor exista mai mult de 8 cornere în Supercupa Europei.

De știut:

  • Meciul poate fi urmărit în direct pe Digisport 1 și Look Sport+.