Cu calificarea în grupele Conference League în buzunar, CFR Cluj încearcă marea cu degetul la Berna, de la ora 21:30. Scorul din tur, 1-1, dar mai ales diferența de valoare în favoarea adversarilor, nu le dă multe speranțe ardelenilor.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Young Boys a ”subordonat-o” în Gruia pe CFR, chiar dacă golul egalizator a picat în prelungiri pentru oaspeți. ”Echipă puternică, dar mergem acolo să ne batem”, a fost concluzia realistă a antrenorului Marius Ninel Șumudică.

În Liga 1, CFR Cluj a trecut vineri seară de CS Mioveni, scor 1-0, iar sâmbătă, campioana Elveției pierdea surprinzător cu FC Sion, 0-1, o formație care cedase pe linie în prima ligă helvetă.

În 3 runde de campionat, trupa din Berna a adunat de toate: o victorie, o remiză și un eșec, ocupând locul 5, spre desebire de CFR, care n-a cedat vreun punct în primele 4 runde ale primei divizii.

Noile reguli UEFA transformă acel 1-1 din Gruia într-un 0-0. Ca să poată supraviețui presiunii gazdelor, campioana României are nevoie să înscrie în Elveția. Denis Alibec a ieșit accidentat în tur, iar Omrani revine după o accidentare.

CFR își pune speranțe în spiritul de luptă al lui Ciprian Deac. Maratonistul campioanei, cu peste 11 kilometri alergați la fiecare meci, a jucat și cu Mioveni, nedorind să fie menajat, iar la Berna este pregătit să ofere centrări pentru colegi.

Cu Sion, Young Boys a protejat câțiva oameni de bază.

Spre exemplu, americanul Jordan Siebatcheu, titular în Gruia, a intrat după o oră de joc în partida de sâmbătă.

Însă, americanul va reveni marți în primul 11, iar Stanleybet îi oferă atacantului cota 5,25va deschide scorul la jocul de la Berna.

Champions League: Young Boys Berna - CFR Cluj (21:30) / Promisiunea lui Șumudică