​​Slavia Praga mizează mult pe locul său în cupele europene. Atât de mult încât în această perioadă a sezonului ignoră campionatul intern pentru a folosi toate energiile la jocurile din Europa. Duelul cu Ferencvaros Budapesta va fi unul foarte important pentru cehi.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Slavia Praga și-a pus toate speranțele în returul cu Ferencvaros Budapesta, din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, meci programat marți, de la ora 20:00.

O calificare în play-off-ul Ligii Campionilor, adică barajul, ultimul hop înaintea grupelor, ar fi ideală pentru cehi, mai ales că adversarul este unul abordabil: învingătoarea dublei CFR Cluj - Young Boys Berna (1-1 în tur).

Învinsă cu 2-0 în Ungaria, după un meci în care a încasat un gol după o pasă la portar trimisă de propriul jucător și celălalt gol dintr-un penalty, Slavia știe că trebuie să marcheze, ca să se califice. Și nu o dată, ci de cel puțin două ori.

Nicolae Stanciu, anunțat titular

Nicolae Stanciu este anunțat titular la Slavia. Românul este cel care organizează jocul Slaviei la mijlocul terenului. Doar că randamentul internaționalului român pare să fi scăzut, după ce conducerea nu l-a lăsat să plece la Galatasaray Istanbul.

Slavia Praga și-a amânat jocul de campionat de la finalul săptămânii trecute, astfel că rămâne cu două jocuri bifate în prima ligă națională.

Praghezii ar fi trebuit să o înfrunte, sâmbătă, acasă, pe Sigma Olomouc. Așa se face că lider este Sparta, 9 puncte în 3 etape, rivala pragheză implicată de asemenea în preliminariile Ligii Campionilor (0-2, în tur, cu AS Monaco).

Și ungurii și-au amânat jocul de campionat din week-end. Austriacul Peter Stoger, tehnicianul de la Ferencvaros, a decis să nu joace în etapa a doua, cu Fehevar, reprogramând partida tocmai pentru 22 septembrie.

Ferencvaros este penultima în clasament, fără punct, cu un singur meci jucat: eșecul, 1-2, cu revelația Kisvarda.

Mai mult ca sigur, Slavia va ataca încă din startul jocului și are șanse mari să deschidă scorul din prima repriză. La Superbet, pronosticul 1 pauză / 1 final are cota 2.2.