Începe și campionatul de fotbal din Portugalia, unul disputat la vârf de aceleași formații: Sporting Lisabona, campioana en-titre, FC Porto și Benfica Lisabona.

Foto:

Runda inaugurală se închide luni seară cu jocul Gil Vicente - Boavista, programat de la ora 22.15, când toate celelalte ligi europene și-au tras deja obloanele.

Odinioară, din careul de ași al campionatului făcea partea și Boavista, pe când la formația din Porto activa cu mult succes românul Ioan Timofte (perioada 1994-2000).

Treptat, Boavista n-a putut ține ritmul performanțelor și s-a îndepărtat de cei trei granzi, dispărând și din Europa, dar menținându-se pe linia de plutire în Portugalia, gata în orice moment în care găsește investitori potenți să revină în prim-plan.

Boavista anunță în 2021 un sezon al revenirii. Ultimele patru meciuri au însemnat doar victorii. Dintre care două au venit în Cupa Ligii: 2-0 cu Portimonense și 1-0 cu Maritimo Funchal, formația pentru care a evoluat Marius Șumudică în intervalul 1999-2001.

În schimb, Gil Vicente nu emite pretenții la pozițiile de Europa. Caută doar să supraviețuiască. Marți, a remizat de palmares cu spaniolii de la Celta Vigo, scor 0-0, în ultimul meci de verificare. Gil Vicente fost eliminată din Cupa Ligii de Pacos de Ferreira, pe 30 iulie.

Portugalia nu este un campionat zgârcit în goluri, dar nu vom găsi deseori scoruri-fluviu. Brazilienii aduși pentru a fi revânduți nu oferă jocului o viteză supersonică.

Așadar, nu vom întâlni ritmul din Anglia, nici măcar cel din Germania. Defensivele sunt permisive, nu există duritatea din Italia.

Pariul că ambele formații vor marca are cota 2,1 la Superbet.