​Iese la rampă și fotbalul german, după dezamăgirea produsă de echipa națională la Campionatul European, o selecționată făcută de rușine de Ungaria în faza grupelor. Nemții propun, în acest final de săptămână, fazele incipiente ale Cupei Germaniei, trofeul fiind deținut de Borussia Dortmund.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Anonima VfL Oldenburg are ocazia să o testeze duminică, de la ora 16.30, pe Fortuna Dusseldorf, echipă de liga secundă - Bundeliga 2. Se joacă în 32-imile de finală ale competiției.

Meciul poate aduce în prim-plan un jucător român de echipa națională. Dragoș Nedelcu, fotbalist care poate evolua în apărare și la centrul terenului, a prins oarece rădăcini la Fortuna Dusseldorf, o formație unde a plecat să joace în această vară, sub formă de împrumut, de la FCSB, ca să scape de gura slobodă a lui Gigi Becali, tot mai nemulțumit de prestațiile sale.

Titular în prima etapă de liga a doua, la 2-0 în deplasare cu Sandhausen, Dragoș Nedelcu a fost tras pe bancă, intrând pe parcurs în runda secundă (ultimele 5 minute), cu Werder Bremen, 2-3 acasă.

În ambele jocuri, românul a văzut câte un cartonaș galben, semn că fotbalul din Bundesliga 2 cere mai multă forță și acuratețe în intervenții decât cel din Liga 1.

Trupa din Dusseldorf a terminat sezonul trecut pe locul 5, iar obiectivul în actuala stagiune este promovarea pe prima scenă și un drum cât mai lung în Cupa Germaniei.

Rivala are nivel de amatori. Și rezultatele sunt de curtea școlii, în jocurile amicale: 3-3, 2-2, 6-1, 1-6, 4-1. Formația Oldenburg evoluează în Oberliga, a 5-a divizie a Germaniei.

Fortuna Dusseldorf este net favorită la casele de pariuri. Un gol marcat de furibunda formație Oldenburg are o cotă care merită încercată.

De asemenea, remiza care duce în prelungiri are uriașa cotă de 7,6, la agenția 888sport.