În Liga 2 la fotbal, disputa Dacia Unirea Brăila - FC Brașov SR, contând pentru etapa a doua, se ține sâmbătă, de la ora 11:00.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Niciuna dintre cele două formații n-a câștigat în runda inaugurală. Formația din câmpia Bărăganului, aflată sub comanda lui Florentin Petre, a venit bătută din deplasare, 1-3 cu CSC 1599 Șelimbăr. În schimb, FC Brașov Steagul Renaște a remizat acasă cu ACS Viitorul Tg. Jiu, scor 2-2, revenind de la 0-2.

Ambele cluburi au stabilitate financiară. Nou-promovata Dacia Unirea Brăila nu mai așteaptă ”firimiturile” autorităților. A semnat recent un parteneriat important cu o firmă din Emiratele Arabe Unite, după ce stagiunea trecută a fost în pragul desființării, din cauza problemelor financiare.

Al Dahra este o companie fondată în Emiratele Arabe Unite, cu domeniul de activitate în sfera agricolă și în zonele conexe. Activează în peste 20 de țări, cu o suprafață totală de aproximativ 350.000 acri de teren irigat. În România, Al Dahra deține compania Agricost, cea mai mare fermă din țară, în Insula Mare a Brăilei.

La brașoveni însă, banii vin de la Primărie. Ilie Stan, venit sub Tâmpa de la Gloria Buzău, a fost nemulțumit de jocul echipei la meciul cu gorjenii, iar la pauză a făcut patru schimbări. „Le-am spus băieților că, dacă aș putea, aș schimba, cu două - trei excepții, toți jucătorii! “, i-a amenințat Ilie Stan, obișnuit să-și țină jucătorii sub presiune.

”Iliesta” a promis să remedieze defecțiunile: ”Dacă am mai fi avut la dispoziție două săptămâni de pregătire am fi ajuns la un nivel bun din toate punctele de vedere. Asta este, o să reglăm lucrurile din mers“.

Echipa ardeleană este construită în jurul fostului stelist Vlad Mihalcea, la fel cum Brăila s-a conectat la plămânii și la tehnica lui Patrick Petre, fiul cel mare al tehnicianului.

La fel ca și Craiova, și Brașov are două echipe în oraș, în eșaloane diferite: FC Brașov SR (L2) și ACS SR Brașov (L3), pregătită de Tibi Ghioane.

Rezultatul de egalitate este premiat cu cota 3,35 la Betano.