Prima divizie de fotbal din Franța se pune în mișcare, la mai puțin de o săptămână de la disputarea, la Tel Aviv (Israel), a Supercupei. Partida de duminică s-a terminat cu o surpriză, la fel cum a fost și finalul stagiunii trecute. Campioana Lille a învins-o pe deținătoarea Cupei, PSG, cu 1-0.

Foto:

Meciul AS Monaco - Nantes deschide prima etapă din Franța vineri, de la ora 22.00. Marți, gazdele au avut meci în Liga Campionilor, în Cehia.

Monegascii au ținut pasul cu Lille și cu PSG în lupta pentru titlu până spre etapele de final. Formația din Principat a prins locul 3, după un 0-0 cu Lens, în ultima etapă.

O poziție de play-off în Liga Campionilor, unde AS Monaco revine după o pauză de 3 ani. Este o luptă cu Sparta Praga pentru un loc în grupe, disputa din Nantes având loc la mijlocul dublei europene.

Antrenorul croat Niko Kovac a fost păstrat și pentru acest sezon, la fel și starurile Wissam Ben Yedder și Kevin Volland. Așadar, un Monaco puternic.

Meciurile amicale au arătat evoluții de success la Monaco. Un singur eșec: 1-2, în ultimul amical, cu Real Sociedad (Spania). În rest, victorii cu WfL Wolfsburg (Germania), 2-1, cu Cercle Bruges (Belgia), 3-1, și cu RB Salzburg (Austria), 3-1, plus o remiză cu Royal Antwerp (Belgia), 0-0.

Nantes a terminat sezonul trecut pe locul 18 și a ajuns la barajul cu divizionara secundă FC Toulouse. După un succes în deplasare, 2-1, a urmat un eșec acasă, 0-1. Regula golului dublu în deplasare, care a fost scoasă între timp de UEFA, i-a ajutat pe ”canari” să se mențină pe prima scenă.

Meciurile de pregătire au fost dezastruoase pentru Nantes. Din 6 meciuri, toate disputate împotriva unor formații franceze, Nantes a pierdut 4, iar două au fost câștigate. Așadar, atitudine de totul sau nimic, în care remizele nu și-au găsit locul. Totuși, meciurile din startul de sezon, când ”motoarele” marilor echipe nu sunt turate corespunzător, oferă deseori surprize.

Unibet oferă cota 4 că monegascul Ben Yedder va deschide scorul și va deveni primul marcator al noului sezon din Hexagon.