Tot joi sunt programate, la un loc cu cele șapte jocuri din Europa League, partidele din Conference League, 30 la număr, unde le regăsim pe cele trei ”ucigașe” de echipe românești din turul doi preliminar: Laci, Șahtior Karagandy și Spartak Trnava.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Albanezii de la Laci testează acasă un titan al Belgiei, Anderlecht Bruxelles, de la ora 20:00. Kazahii de la Șahtior merg în Ucraina, pentru duelul cu Kolos Kovalivka (ora 21:00). În Slovacia se dispută jocul Spartak Trnava - Maccabi Tel Aviv (ora 21:15).

Un meci interesant va fi cel dintre ungurii de la Ujpest și elvețienii de la FC Basel. După două runde, Basel a pornit ca din pușcă în campionatul intern: 6 puncte și golaveraj 8-1. Vine după un 6-1 cu FC Sion.

Sătulă să asiste la dominația celor de la Young Boys Berna, campioana ultimelor 4 sezoane în Țara Cantoanelor, Basel pare că se îndreaptă spre titlu și vizează un drum lung în Europa, mai ales că joacă într-o competiție accesibilă.

În acest sezon de Conference League, n-a stat la discuții cu gruparea albaneză Partizani Tirana, dublu succes: 3-0 și 2-0.

Maghiarii provin dintr-un fotbal tot mai respectat, după evoluția de la Campionatul European. Doar 1-2 cu Academia Pușkaș, în prima etapă de campionat. La fel ca Basel, a survolat fără peripeții turul anterior din Conference League: 2-1 și 3-1 cu FC Vaduz (Liechtensten).

La ce poftă de gol are Basel, un pronostic cu cel puțin două gol marcate de oaspeți are cota 1,9 la Fortuna.