A venit etapa a 3-a în Liga 1 la fotbal și avem deja un derby impus de situația existentă în clasamentul la zi. Nou-promovata Rapid este surprinzătorul lider, având 6 puncte, la fel ca și campioana CFR Cluj, singurele formații cu maximum de puncte la capătul primelor 180 de minute.

Foto:

Giuleștenii o înfruntă vineri, de la ora 21:30, pe Farul, neînvinsă în primele două etape, cu 4 puncte, locul 5. Așadar, două grupări de play-off, dacă sezonul regulat s-ar încheia în acest moment.

Rapid n-are un nume impunător pe bancă, iar pe teren lotul arată ”subțire”, cu jucători fără rezonanță și fără performanțe.

Doar veteranii Dragoș Grigore și Cristi Săpunaru punctează la imagine. Are însă în Daniel Niculae un președinte cu trecut de mare rapidist. Rapid se agață de revenirea în Giulești, pentru a putea străluci din nou.

Cu Gică Hagi pe bancă, Farul joacă închis atunci când își propune să țină de rezultat, dar se deschide când înfruntă echipe de același calibru.

Dobrogenii l-au scos pe Adrian Petre de la naftalină. Atacantul este la ”recondiționat” de către ”meșterul Hagi”, la fel cum s-a întâmplat și cu jucători ofensivi: Iancu, Chițu și Țucudean.

Farul promite o nouă față după revenirea de la Olimpiadă a jucătorilor trimiși să reprezinte România U23, aventură încheiată miercuri, după 0-0 cu Noua Zeelandă.

Până atunci, face eforturi să nu piardă cu formațiile care stagiunea trecută au terminat în Top 3: CFR, FCSB și CS Universitatea Craiova.

La Casa Pariurilor, scorul 1-0 pentru Farul Constanța are cota 7.