În turneul masculin de baschet s-a format un grup de patru pretendenți pentru un singur scop: acela de a „smulge” aurul de la gâtul echipei SUA, acolo unde se atârnă înainte de startul fiecărei competiții.

Jocurile OlimpiceFoto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

Specialiștii susțin că Franța (care i-a bătut deja pe americani), Spania, Australia și Slovenia lui Luka Doncic (48 de puncte cu Argentina) sunt echipele care dețin totul pentru marele vis.

Australia este una dintre candidatele la aur. Boomers cred de multă vreme că au un grup la înălțime, care după locul 4 la Rio de Janeiro și la Mondialul din 2019, nu doar că vor o medalie, dar țintesc chiar victoria finală.

Formează o echipă completă, cu jucători din NBA, campionatul nord-american. Patty Mills (cel mai bun în victoria de debut cu Nigeria) a dovedit că e capabil să joace ca un fenomen pentru o perioadă mai lungă, semn de continuitate venit ca urmare a maturizării.

El și Joe Ingels, de la Utah Jazz, sunt veteranii unui grup care a integrat un pluton de tineri, printre care și pe Matisse Thybulle.

Australia a învins Nigeria și Italia, iar acum are Germania în față. Nemții au pierdut și cu italienii, dar au avut un start puternic: 32-22 după primul sfert și 46-43 la pauză. La final, 92-82 pentru Italia.

După eșecul cu Italia, a urmat victoria cu Nigeria, 99-92, după un alt start bun, cu 50 de puncte marcate până la pauză.

Germania ar fi fost, teoretic, mai puternică, dacă nu ar fi absentat Dennis Schröder, jucător la Los Angeles Lakers în sezonul NBA care tocmai s-a încheiat.

Grupa B este echilibrată. Conduce Australia, 4 puncte, urmată de Italia, 3, Germania, 3, și Nigeria, 2. Mai departe, din cele 3 grupe merg primele două clasate și cele mai bune două locuri 3. Acum, Germania este pe primul loc în acest Top 3.

Meciul Australia - Germania este sâmbătă dimineață, la ora 11:20.

Fortuna propune un pariu curajos, 2/1 (Germania va conduce la pauză, iar Australia va câștiga la final), pentru cota 5,9.