România trage nădejde să ia medalie încă din a doua zi la Olimpiada japoneză, prin spadasina Ana Maria Popescu, care va reprezenta România în proba de scrimă la Jocurile Olimpice pentru a 5-a oară în carieră. Spadasina noastră a mai participat la Atena 2004, Beijing 2008, Londra 2012 și la Rio de Janeiro 2016.

HotNews.roFoto: Hotnews

De altfel, din lotul de 101 sportivi, Ana Maria Popescu (Brânză) este singura campioană olimpică.

Ana Maria Popescu este liderul clasamentului mondial feminin la spadă. La sfârșitul lunii trecute, s-a impus fără mari probleme la Carpathia Cup, competiție organizată la Rzeszów, în Polonia.

Concurând alături de alte 30 de spadasine din Austria, Cehia, Polonia și Venezuela, printre care s-au aflat și alte trei sportive clasate în Top 50 mondial la spadă: Ewa Trzebinska (Polonia), Renata Knapik-Miazga (Polonia) și Maria Gabriela Martinez (Venezuela).

Ana s-a calificat din grupă cu cinci victorii din șase posibile, iar în semifinale a învins-o pe numărul 30 mondial, poloneza Ewa Trzebinska, cu 10-9.

În finală, Ana a întâlnit-o pe poloneza Magdalena Piekarska-Twardochel. A fost un meci disputat, în care victoria i-a revenit româncei, cu 9-8. A fost ultimul test pentru sportiva noastră, care a arătat o formă excelentă.

Legitimată la Steaua, Ana Maria Popescu este imaginea Superbet. Apare într-un spot publicitar în care îi îndeamnă pe jucători să fie ”super”.

Superbet oferă cota 3 că românca va triumfa la spadă individual.

Că va câștiga cel puțin o medalie, indiferent de culoarea acestei, adică va termina pe podium, are cota 1,75 la o altă casă, Fortuna. Pariul se închide sâmbătă dimineață, la ora 3.00.