A sosit ora debutului în Europa pentru formația care caută în zadar titlul în România din 2015.

Foto:

În drumul spre play-off-ul Conference League, FCSB a avut parte de o tragere la sorți favorabilă în turul II. Capi de serie, roș-albaștrii vor da peste un adversar slab cotat, Șahtior Karagandy, din Kazahstan, pe care îl vor înfrunta joi seară, pe Arena Națională.

Miza este importantă: calificarea în grupe, acolo unde se ajunge după play-off, aduce, automat, un bonus de 3 milioane de euro, iar victoria în grupe este răsplătită cu 500.000 de euro.

FCSB a debutat strâmb în Liga 1, doar 0-0 la Botoșani, iar Florin Tănase a fost aspru criticat pentru lipsa de eficiență. Golgheterul sezonului trecut a irosit un penalty, iar o nouă evoluție ”pe sec”, joi, nu îi va fi iertată de gura slobodă a lui Gigi Becali.

Astfel, cel mai motivat fotbalist de pe teren va fi atacantul adus de la Viitorul. Iar adversarul are profil de victimă: kazahii de la Șahtior Karagandy.

Șahtior Karagandy traversează un moment complicat

Departe de strălucirea din urmă cu un deceniu, când devenea dublă campioană a Kazahstanului, Șahtior Karagandy traversează un moment complicat, aflându-se, la jumătatea campionatului actual, pe un loc periculos (locul 12 din 14 echipe, cu doar 12 puncte acumulate în 15 etape).

În prezent, Șahtior Karagandy e cotată de site-ul Transfermarkt la 6,43 milioane de euro. Echipa este antrenată de rusul Magomed Adiev, iar cel mai valoros jucător din lot e extrema Arsen Khubulov, cotat la 450.000 de euro.

La Stanleybet, pariul că se vor marca mai mult de două goluri, iar Florin Tănase va marca măcar o data a primit cota 2,48.

Tot joi, în Conference League se dispută jocurile Laci - CS Universitatea Craiova (ora 20.00) și Spartak Trnava - Sepsi OSK (ora 20.00).