A început numărătoarea inversă pentru calificarea în fotbalul mare din Liga Campionilor, unde își fac loc doar cei bogați și cei valoroși. La mijlocul acestei săptămâni, în Europa are loc a treia rundă de calificare în goana fiecărei echipe pentru o vară cât mai lungă și mai productivă.

Foto:

Sunt meciuri duble pentru accesul în cea de-a treia rundă de calificare a competiției, ultima dinaintea play-off-ului, bariera finală înainte de faza grupelor. Și sunt partide ofertante, în afara duelului de la Glasgow, precum Rapid Viena - Sparta Praga (marți) și PSV Eindhoven - Galatasaray (miercuri).

O vară complet europeană îi încinge pe pariori

Calificările pentru următoarele runde din Liga Campionilor prind viață cu adevărat la un meci între Celtic Glasgow și Midtjylland, formații care intră pe teren marți, 20 iulie, de la ora 21.45.

Oricine va pierde dubla confruntare (returul este programat pentru 28 iulie) va juca a treia rundă de calificare în Europa League.

Echipa daneză, antrenată de Bo Henriksen, este cu mult mai în față cu pregătirea decât adversarii scoțieni. Pe 16 iulie, au fost pe teren la primul lor meci de ligă internă: o înfrângere cu 2-1 împotriva celor de la Odense.

Doar trei amicale jucate de oamenii lui Postecoglu: două victorii și o remiză. Debutul în Premiership este programat pentru 31 iulie.

Atât Celtic, cât și Midtjylland au terminat pe locul doi sezonul trecut, Celtic fiind umilită de Glasgow Rangers.

Este pentru prima dată când Celtic și Midtjylland concurează una împotriva celeilalte

Nu există niciun precedent european. Scoțienii au jucat în grupele Europa League sezonul trecut, după ce au pierdut în preliminariile Ligii Campionilor în fața lui Ferencvaros. În Grupa H au terminat pe locul 4. Danezii au sfârșit ultimii în Grupa D.

Doi jucători trebuie urmăriți cu atenție: atacantul scoțienilor, Edouard, care a jucat pentru Franța U21 la Campionatele Europene, și numărul 10 al danezilor, Evander, un brazilian născut în 1998.

Se preconizează mult echilibru și risc minim, mai ales că totul se va decide în retur. La Fortuna, scorul corect 1-1 are cota 6.