După ieșirea Simonei Halep din prim-plan, tenisul românesc se uită spre resursele sale masculine. Dacă la simplu nu contăm decât prin Marius Copil, care se află dincolo de locul 200 ATP, la dublu încă strălucește Horia Tecău, care are un nou partener, germanul Kevin Krawietz.

Horia Tecau si Kevin KrawietzFoto: Henk Koster | ABN AMRO World Tennis Tournament

Pentru Tecău, ruptura de olandezul Julien Roger nu a însemnat prăbușirea. În timp ce batavul nu mai leagă victoriile cu noul său partener, românul ține steagul sus, la vârsta de 36 de ani.

Perechea Tecău - Krawietz a reuşit sâmbătă să se califice în ultimul act al probei de dublu masculin de la turneul de tenis ATP 500 de la Hamburg, competiție care are loc pe zgură.

Horia Tecău şi Kevin Krawietz, principali favoriţi ai probei de dublu, au învins în semifinală perechea alcătuită din americanul James Cerretani şi mexicanul Hans Hach, cu scorul de 6-3, 6-4, într-un joc care a durat o oră şi 7 minute.

Cei doi nu au avut nevoie să se epuizeze, jucând în modul economic, suficient însă pentru a se impune rapid, fără probleme. Semn că au păstrat suficiente resurse pentru ultimul act, programat duminică, de la ora 12.00, înaintea finalei de simplu, Krajinovic - Carreno Busta.

În finală, Tecău şi Krawietz se vor confrunta cu Tim Puetz (Germania) şi Michael Venus (Noua Zeelandă), favoriţii numărul 2 ai turneului.

Premiul cel mare, pentru câştigarea turneului este de 33.180 şi 500 de puncte ATP, în timp ce finaliştii vor primi 24.970 euro şi 300 puncte ATP.

Se anunță o finală echilibrată, decisă la o diferență de câteva mingi. Succesul pentru perechea Puetz-Venus cu scorul de 2-1 are cota 4.82 la Superbet.