Prima etapă a sezonului fotbalistic 2021-2022 a pornit la drum la Botoșani, joi, și se va încheia luni seară, în București, cu partida Dinamo - Voluntari.

Foto:

Între aceste zile-limită se va parcurge un drum în care va încăpea grosul rundei. Vineri au loc primele partide interesante: jocurile Sepsi - Academica Clinceni (ora 18.30) și, mai ales, CFR Cluj - U Craiova 1948 (ora 21.30).

Obosită după meciul cu prelungiri din Bosnia, din Liga Campionilor, campioana Ligii 1 caută prima victorie în meciurile oficiale. A remizat cu cealaltă Craiova în Supercupă, pierzând trofeul la penalty-uri, iar acum, în campionat, va fi testată de Craiova familiei Mititelu, avându-l pe bancă pe Adrian Mutu. Se știe că echipele lui Mutu sunt ofensive și că au poftă de gol. Oltenii au doar problema omogenității, dar nu le lipsesc încrederea și entuziasmul.

Nici Marius Ninel Șumudică nu are motive să stea la cutie cu al său CFR, al treilea meci fără victorie urmând a avea darul să ridice semne de întrebare asupra priceperii sale privind continuarea muncii la o echipă cu patru titluri la rând și care nu concepe să dea greș, prin prisma investițiilor.

Unibet oferă cota 3,55 pentru pariul că atacantul gazdelor, Gabriel Debeljuh, va marca, iar meciul va avea de la 3 goluri (inclusiv) în sus.

Meciul de duminică seară, Rapid - Chindia (ora 21,30), trebuie să arate cât de pregătiți sunt giuleștenii pentru revenirea pe prima scenă. Nou-promovata s-a adunat în jurul liderului Cristi Săpunanu, revenit din Turcia, și a câtorva ”implanturi” fără faimă. Rapid a fost o formație dezordonată și oscilantă în Liga 2, iar pariul conform căruia se va acorda cel puțin un penalty în meci are cota 3,2 la Superbet.

Cu la fel de mult interes este așteptată prestația unei formații care pare în dezintegrare, Dinamo. Antrenorul italian Dario Bonetti, proaspăt instalat, se confruntă cu instabilitatea unui lot în care jucătorii numai chef de antrenamente și de partide oficiale nu au, știute fiind problemele financiare. Dinamo - Voluntari se dispută luni, de la ora 20.30. Multe incertitudini la gruparea ”câinilor roșii”.

Dezertări ale jucătorilor tulbură activitatea, creând hemoragie în lot. În schimb, la ilfoveni nu există dificultăți financiare, doar pe linie sportivă se înregistrează o suferință evidentă, echipa salvându-se la baraj în stagiunea trecută și nepropunând soluții miraculoase nici în actualul sezon. Gabi Tamaș revine în ”Groapă” cu o dublă calitate de adversar: președinte-jucător.