Un nou sezon de Liga 1 la fotbal se pune în mișcare joi seară, de la ora 20.30, cu partida de la Botoșani.

Foto:

FCSB are un antrenor nou, Dinu Todoran, dar aceleași nevoi: să le crească cota jucătorilor săi, pentru a fi vânduți în străinătate și, dacă se poate, să facă performanță, dar această din urmă condiție nu este obligatorie. Titlul le este interzis bucureștenilor din 2015, pe când Costel Gâlcă le stătea pe bancă.

Noul tehnician a venit cu gânduri mari la echipă, exprimate în ultima conferință din pre-sezon: ”Nea Gigi mi-a zis ce dorește și trebuie să îndeplinim. Vrea să câștige campionatul. Ne dorim cu toții să câștigăm titlul. Având în vedere lotul, anul acesta cred că vom câștiga campionatul”.

FCSB a dat cu flit lotului olimpic

FCSB și-a dat acceptul să meargă la Tokyo doar pentru Nedelcu și Târnovanu, primul a fost deja transferat la Fortuna Dusseldorf (Germania 2), dar nu i-a lăsat să meargă la Olimpiadă pe Vlad, Haruț, Oaidă, Perianu, Olaru, Florinel Coman, Moruțan și pe Octavian Popescu.

Se spune că pe axa Botoșani-FCSB s-a dezvoltat o relație de prietenie, cimentată în timp de transferurile făcute de bani mulți pentru un fotbal românesc de felul său sărac. În sensul că moldovenii încasează lichidități de la Gigi Becali, iar la meciurile directe nu le ridică probleme adversarilor.

Statistica, la rândul său, vorbește despre un meci al prieteniei. Cu Botoșani gazdă, victoria nu se vede din 2013 încoace. Doar un succes în 2019, 2-0 pentru moldoveni, dar care s-a înregistrat acasă la bucureșteni. În rest, eșecuri pe linie pentru Botoșani, iar ici-colo câte o remiză, precum în 2020 (două), 2018 și în 2016.

Ultimul meci direct a însemnat o victorie cu 3-1 pentru FCSB. Acum, un succes în care ambele marchează, iar partida adună de la 4 goluri (inclusiv) în sus are cota 3,4 la Fortuna.