În Anglia, au existat suporteri ai selecționatei Three Lions care și-au tatuat pe corp cupa, înainte să se joace finala cu Italia, de duminică, de pe Wembley, înfierbântați de sloganul "Fotbalul se întoarce acasă".

Euro 2020Foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Rezultatul este deja cunoscut și a produs suferință în Regatul Unit.

Există o persoană, chiar din rândul britanicilor, care a scris un tweet în care anunța încă de acum 8 ani rezultatul final. "Anglia a pierdut finala Euro 2020 împotriva Italiei la penalty-uri. Nimic nu s-a schimbat", scria utilizatorul cu indicativul @lawseyitfc, pe 22 februarie 2013.

Nu se știe motivul care l-a determinat pe profetul fără voie să împărtășească lumii, încă de acum mai bine de 8 ani, rezultatul finalei Euro 2020, întrecere disputată în 2021.

Sensul tweet-ului, identificat de specialiști? Posibil englezul petrecea mult timp pe jocurile video, iar visul său de a câștiga competiția continentală i-a fost răpit de Italia.

Cert este că, retrospectiv privind, acea propoziție sună ca o profeție. Iar când cineva l-a întrebat pe rețeaua socială, înainte de jocul de aseară, dacă a pariat pe rezultatul pe care l-a prezis cu ani în urmă, răspunsul a fost pozitiv. "Da, am pus 6 lire sterline, voi câștiga 61, dacă coșmarul meu se va împlini", a răspuns Cameron.

Dar nu doar Cameron putea face avere, dacă-și asculta instinctul și miza o sumă mare de bani pe acest pariu greu de intuit la începutul turneului final.

Un italian a ghicit rezultatul primului meci de la Euro, cel cu Turcia, și a prezis nu doar rezultatului exact, ci și marcatorii: "3-0 pentru Italia, marcatori Insigne, Immobile și autogol Demiral".

Predicția respectivă a fost făcută însă cu aproximativ zece ore înainte de joc, și nu cu aproape 8 ani, precum în cazul lui Cameron.