​11 iulie va rămâne drept o zi foarte importantă în istoria sportului, nu mai puțin de trei competiții având finalele duminică. Pentru italieni, emoțiile sunt și mai mari, Matteo Berrettini și Squadra Azzurra aflându-se în fața unor momente unice: finalele de la Wimbledon și Euro 2020.

Wimbledon vs Euro 2020Foto: Colaj foto

Ziua de duminică și-a consumat deja prima finală programată, Argentina lui Lionel Messi cucerind Copa America după 1-0 contra Braziliei, marea rivală.

Pentru pasionații de sport va fi însă o zi lungă: urmează marile finale de la Wimbledon (Novak Djokovic vs Matteo Berrettini ) și Euro 2020 (Italia vs Anglia).

Wimbledon: Djokovic, la meciul pentru istorie

Finala masculină de la Wimbledon se dispută duminică, ora 16:00, între sârbul Novak Djokovic și italianul Matteo Berrettini.

La 34 de ani, liderul mondial Novak Djokovic este în a 7-a finală la Wimbledon. Are 5 succese (2011, 2014, 2015, 2018 și 2019).

La finala de Grand Slam cu numărul 30, sârbul poate atinge 20 de titluri majore și i-ar egala pe elvețianul Roger Federer și pe spaniol Rafael Nadal.

Fiecare jucător din Big 3 are propriul turneu ”de casă” în circuitul profesionist, când vine vorba despre competițiile de Grand Slam. Djokovic (34 de ani) are 9 titluri la Australian Open, Federer (39 de ani) are 8 titluri la Wimbledon, iar Rafael Nadal (35 de ani) are 13 trofee la Roland Garros.

Matteo Berrettini, 25 de ani, 9 ATP, este mai puțin cunoscut. Se iubește cu jucătoarea australiană Ajla Tomljanovic, fosta parteneră a lui Nick Kyrgios, ține cu echipa de fotbal Fiorentina, îi adoră pe baschetbalistul LeBron James și voia să se facă biolog.

Duelurile directe îi aparțin lui Nole, scor 2-0.

Finala are cota 4,2 la Stanleybet că se va termina în setul 5, decisiv.

Euro 2020: Carragher vede un meci decis la penalty-uri

A sosit ziua cea mare, ziua duelului dintre Anglia și Italia, pentru titlul de la Euro 2020. Așteptări mari pentru ultimul act al turneului care va pune față în față, duminică seară (ora 22:00), echipele lui Southgate și Mancini.

Și destui fac predicții, dându-și cu părerea la televizor și în presă scrisă. Unii se pricep, alții doar pretind că știu.

O voce credibilă este Jamie Carragher, fundașul de legendă de la Liverpool și al echipei naționale a Angliei. La postul Sky Sports, fostul jucător a spus că este încrezător în modul în care se va termina cursa de pe Wembley.

”Cred că vom merge la penalty-uri și, în acest caz, Anglia va câștiga. Echipa a lucrat mult la penalty-uri, așa că trebuie să pună în practică ceea ce s-a făcut.

În orice caz, nu cred că vor fi multe goluri în timpul meciului. Ambele echipe stau foarte puternic la apărare. Meciul se va încheia 1-1 și apoi vor exista lovituri de penalizare.

Cred că este finala potrivită pentru acest turneu. Au fost cele mai bune două echipe. Duminica va fi spectaculoasă". Pe Wembley vor încăpea 60.000 de fani.

Unibet oferă cota 10 Anglia va câștiga la penalty-uri.