​Turneul masculin de tenis de la Wimbledon a ajuns, vineri, la faza semifinalelor pe tabloul de simplu: Matteo Berrettini - Hubert Hurkacz (ora 15:30) și Novak Djokovic - Denis Shapovalov (ora 17:30).

Novak DjokovicFoto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

Nadal și Federer, la televizor - Djokovic aproape de al șaselea Wimbledon

Cu spaniolul Rafael Nadal și cu elvețianul Roger Federer aflați deja la televizor, sârbul Novak Djokovic înfruntă valul tânăr din circuit. Liderul mondial îl va avea în față, în semifinale, pe canadianul pe care l-a învins de 6 ori în tot atâtea dispute.

Despre Shapovalov, 12 ATP, fostul jucător Patrick McEnroe spune că este singurul dintre cei trei rămași în competiție care îi poate pune mari probleme lui ”Nole” și îl poate duce în set decisiv. Este imprevizibil și cu foame de glorie, depinde doar cum se va recupera fizic. Între cei doi sunt 12 ani diferență (34, față 22).

Berrettini și Hurkacz, prima semifinală de Grand Slam

Ziua de joi începe cu un duel inedit. Nici italianul Berrettini (25 de ani), nici polonezul Hurkacz (24 de ani) n-au mai fost într-o semifinală de Wimbledon. Matteo îi face mândri pe italieni după 1960, când îl aveau erou pe Nicola Pietrangeli.

Numărul 9 ATP îl aștepta la duel pe Roger Federer. Dar, la fel ca și la Roland Garros, elvețianul l-a ocolit (atunci s-a retras înaintea jocului, acum a pierdut în sferturi).

Peninsularul a mai fost în penultimul act la acest nivel, la US Open 2019, bătut fiind în trei seturi de Rafael Nadal.

În duelurile directe, polonezul are 1-0. S-au duelat în primul tur al turneului Masters 1000 de la Miami, în 2019. Pe cimentul american, Hurkacz s-a impus cu 6-4, 6-3.

Dar și Berrettini are o parte de statistică de partea lui. N-a pierdut pe iarbă decât două partide din 23, când a avut dincolo de fileu adversari mai slabi clasați decât el, iar rivalul de azi este pe locul 18 ATP. Ultimul eșec, la Halle 2019, în fața belgianului David Goffin.

Doar că Hurkacz a câștigat ultimele patru partide disputate împotriva unor jucători din Top 10. Înaintea succeselor cu Medvedev și Federer, de la Wimbledon, au fost Tsitsipas și Rublev, la Miami.

La casa de pariuri Fortuna, Djokovic are cota 1,26 că va câștiga trofeul pentru a 6-a oară și va ajunge la 20 de titluri majore în carieră, egalându-i pe Federer și pe Nadal.

În schimb, Shapovalov are cota 14.5 că va pune mâna pe trofeu. Asta înseamnă că-l va învinge pe Djokovic, apoi se va descotorosi de câștigătorul partidei Berrettini – Hurkacz.

De știut:

  • Semifinalele masculine vor fi LiveBLOG pe HotNews.ro și în direct pe Eurosport.