Se știe prima echipă care va călca pe Wembley, la finala de duminică. Italia a dispus marți cu 4-2 de Spania, la penalty-uri, și și-a câștigat locul pentru a evolua cu trofeul pe masă.

Euro 2020Foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Anglia - Danemarca (miercuri, 7 iulie, ora 22.00, Londra)

Anglia caută cu disperare prima finală de Campionat European. Disperare, dar și momente de relaxare. Jucătorii britanici au coborât în piscină și s-au urcat pe unicorni umflați! În videoclipurile postate pe rețelele de socializare, Bukayo Saka s-a răstunat în apă de pe un astfel de maimuțoi din plastic.

45.000 de spectatori sunt așteptați pe stadion, pentru a asista la cursa Angliei spre trofeu. În ultimele șase meciuri oficiale împotriva Danemarcei, victoria și-a făcut loc o singură dată. Trei remize și două înfrângeri.

Wembley le zâmbește danezilor: două victorii în cele mai recente meciuri (1983 și 2020). Doar că nimeni nu a câștigat de trei ori la rând cu echipa națională a Angliei, pe stadionul său.

Ultima dată când scandinavii au ajuns în semifinale au luat și ei trofeul: s-a întâmplat în 1992.

Danemarca a marcat până acum 11 goluri în această competiție: niciodată atât de multe în istoria lor la Europene și la Mondiale. Vor avea în față zidul Angliei, care n-a încasat gol la Euro 2020.

Echipa lui Southgate a avut un 4-0 cu Ucraina - cel mai clar succes al său într-o fază eliminatorie.

Vor fi Kane și Sterling împotriva lui Dolberg: toți cu câte 3 goluri. În față, Schick și Cristiano Ronaldo sunt la cota 5.

UEFA l-a invitat la finală pe mijlocașul danez Christian Eriksen, care a fost externat după accidental suferit la meciul cu Finlanda.

La Fortuna, pariul că Harry Kane va marca în ambele reprize are cota 17.