​Anglia și Danemarca se luptă pentru a ajunge în marea finală a Euro 2020, fază a competiției unde se află deja Italia. Trupa lui Gareth Southgate nu a primit gol la acest turneu final, în timp ce nordicii formează un grup unit, capabil să dea marea lovitură pe Wembley.

Euro 2020Foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Anglia - Danemarca (miercuri, 7 iulie, ora 22.00, Londra)

Cine perforează primul poarta Angliei?

Anglia pătrunde între primele patru naționale de la Euro 2020, după un succes convingător contra Ucrainei, scor 4-0, în sfertul de finală de la Roma.

Anglia, singura mare selecționată care n-are în palmares titlul european, n-a primit gol în cele 5 meciuri jucate la Campionatul European, dintre care 4 le-a jucat pe teren propriu.

Iar următoarele două se vor ține tot pe Wembley din Londra. De altfel, toate cele patru semifinaliste (Italia, Spania, Anglia și Danemarca) au disputat toate meciurile din grupe acasă. Un avantaj care s-a dovedit important la acest Euro, ținut în 11 orașe diferite.

Anglia va da în semifinala de miercuri peste o selecționată care are două eșecuri în 5 meciuri la Euro. Danemarca le-a pierdut însă pe cele mai puțin importante, primele două jocuri din grupă, și le-a câștigat pe cele care contau decisiv.

Danezii s-au impus cu 2-1 în sfertul contra Cehiei, pentru care a punctat Patrick Schick, cel care l-a egalat pe Cristiano Ronaldo în vârful ierarhiei marcatorilor de la turneul final.

Schick a egalat și recordul de goluri al unui ceh în competiție, ajungându-l pe Milan Baros.

Din tabăra Danemarcei se aud voci optimiste. ”Suntem mai buni decât în 1992”, se fălesc nordicii, campioni europeni în urmă cu 29 de ani. Tot atât a trecut și de la ultima dată când danezii au pășit într-o semifinală europeană.

Selecționerul Kasper Hjulmand se gândește că lucrurile ar fi stat și mai bine, deși e greu de crezut că ar fi putut fi mai bine de atât, cu tot lotul valid: ”Mă gândesc mereu la Eriksen, ar fi trebui să fie aici”. Antrenorul a lăsat în urmă eșecurile cu Finlanda și Belgia, iar acum fața naționalei este mult schimbată.

Se sparge gheața și se va marca în poarta Angliei? Ambele echipe marchează are 2,28 la Unibet.