​După ce Spania și Italia au făcut deja pasul în semifinale, Cehia și Danemarca (două dintre surprizele plăcute de la Euro 2020) se vor lupta pentru a ajunge în penultimul act. Duelul de la Baku va începe la ora 19:00.

Euro 2020Foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Cehia - Danemarca (sâmbătă, 3 iulie, ora 19:00, Baku)

Prestația cehilor a uluit Europa. Părea că va fi o simplă plimbarea pe Dunăre pentru Olanda, duminică, la Budapesta, contra Cehiei.

Echilibrat în prima parte, meciul s-a rupt la 10 minute după reluarea reprizei secunde. În minutul 55, Matthijs de Ligt, stoper la echipa italiană Juventus Torino, a fost eliminat. Asta a uşurat semnificativ misiunea Cehiei din repriza a doua.

Tomas Holes (28 de ani, mijlocaş central), colegul lui Nicuşor Stanciu de la Slavia Praga, a răpus-o de unul singur pe Olanda, pe Puskas Arena din Budapesta: gol şi assist.

Holes a deschis scorul în minutul 68. Apoi, a fost decisiv la reuşita lui Patrik Schick, ajuns la 4 goluri la turneul final, după punctele cu Scoţia (dublă) şi cu Croaţia.

Naţionala lui Frank de Boer a fost de nerecunoscut, după 3 victorii obţinute în grupa C, toate pe teren propriu, în timp ce Cehia pierduse ultimul meci din grupă, 0-1 cu Anglia şi reuşise să se califice în optimile de finală cu 4 puncte.

Pentru prima dată în istoria Campionatelor Mondiale şi Europene, de când se contabilizează statisticile (1980), Olanda nu reuşeşte nici măcar un şut pe poartă în timpul unei partide!

Până la acest meci, Olanda nu reuşise să marcheze în doar unul din ultimele sale 11 meciuri de la EURO. Olanda a fost echipa cu cel mai bun atac în faza grupelor, având opt goluri marcate.

Cehia, campioană euroepană în 1976 (Cehoslovacia) şi vicecampioană europeană în 1996, va juca în sferturi contra Danemarcei, o națională dezlănțuită în ultimul meci din grupă (care i-a adus calificarea) și în jocul din optimile de finală.

Sâmbătă, nordicii au eliminat clar Ţara Galilor, scor 4-0, în sferturile de finală.

Prestația amintește de traseul glorios din 1992, când, chemată de pe plajă în locul Iugoslaviei, trupa lui Peter Schmeichel și Brian Laudrup a mers până la capăt, cucerind titlul. Față de cehi, danezii au o zi în plus de odihnă.

Ambele marchează în decurs de 90 de minute are cota 2,1 la Superbet.