Belgia vs Italia este, cel puțin la nivel de afiș, unul dintre cele mai interesante dueluri din sferturile Euro 2020. Era normal ca și variantele de pariere să fie pe măsură. Meciul de la Munchen (vineri, ora 22:00) oferă un adevărat regal pentru cei pasionați de cote.

Euro 2020Foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Belgia - Italia (vineri, ora 22.00, Munchen)

Vital Borkelmans, adjunctul lui Marc Wilmots pe banca ”Diavolilor Roșii” timp de 4 ani (2012-2016), fost selecționer al Iordaniei din 2018 până în 2021, a văzut nașterea actualei generații de aur a Belgiei și ”dă din casă” în presă italiană.

„Lukaku, Mertens… Erau tineri atunci, acum sunt înspăimântători", spune Borkelmans.

Duelul din 2016, de la Europene, se reia în 2021, în sferturile de finală de la Euro 2020. „Italia este un alt lucru, Belgia la fel. Italienii sunt favoriți. Formează o mașină de război”, crede tehnicianul.

Borkelmans are cuvinte mari despre Lukaku: „Pe teren este o fiară, omenește este un băiat de aur. La fiecare antrenament, Romelu îmi cerea să mai stau douăzeci de minute, pentru a îmbunătăți loviturile, duelurile unu la unu cu portarul, loviturile la cap.

Era convins că va deveni unul dintre cei mai buni. După antrenament, se ducea acasă să urmărească jocurile. „Vreau să văd cum joacă cei mai puternici atacanți, așa devin mai bun”. Nu am văzut niciodată pe cineva atât de motivat. După el, doar frații Hazard”.

Eden Hazard n-a rupt norii la turneul final. Îl așteaptă și Roberto Martinez să explodeze, dar și Vital Borkelmans își pune mari speranțe.

„Fără el și De Bruyne este greu pentru Belgia. Eden este unul dintre cei care îți schimbă jocul cu o atingere. Este cel mai talentat jucător văzut vreodată de mine, dar și cam leneș. Pe teren poate „dormi” chiar și o jumătate de oră, apoi lovește”.

Cuvinte frumoase are și despre Thorgan Hazard, decisiv în ”optimea” cu Portugalia: „Nu trebuie subestimat, de câțiva ani nu mai este doar fratele mai mic al lui Eden”.

„Pentru mine, cine se califică vineri va câștiga Campionatul European. Nu va fi ca în Croația-Spania, 8 goluri și mult spectacol. Se va termina în prelungiri, apoi vom vedea. Cel mai bun de la Euro 2020 este pe teren”, încheie Borkelmans.

Italia are o defensivă ermetică, fără gol încasat în faza grupelor. Doar Austria i-a putut da gol, în optimile de finală. În schimb, Belgia a primit un singur gol în grupa câștigată cu 9 puncte, dar a păstrat poarta imaculată în faza eliminatorie.

La Superbet, scor corect 0-0 în timpul regulamentar și în prelungiri are cota 20.

Italia vine în Germania după victoria cu 2-1 împotriva Austriei, sâmbătă seară, pe Wembley, și, teoretic, are o zi în plus de odihnă.

Spaniolul de pe banca Belgiei, Roberto Martinez, le-a făcut declarații de dragoste italienilor. ”Formează cea mai puternică națională de la Euro”.

Totuși, cu Austria, Squadra Azzurra a oferit primele ezitări în joc. Rămâne însă favorita caselor de pariuri.

Vor fi multe ambiții puse în joc. Lukaku se va duela cu colegii de la Inter Milano, iar Mertens nu poate accepta că Insigne, coechipierul său de la Napoli, va merge mai departe în turneu.

Casa Pariurilor oferă cota 2,2 Belgia va merge mai departe în semifinale.