​​Situație complicată în Grupa E de la Campionatul European de fotbal, unde cele patru formații sunt întinse pe distanța a trei puncte. Suedia conduce neașteptat grupa, cu 4 puncte, urmată de Slovacia, 3 puncte, Spania, două puncte, și de Polonia, cu un singur punct.

Euro 2020Foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Grupa E: Slovacia - Spania (ora 19.00, Sevilla, Pro TV)

Grupa E: Suedia - Polonia (ora 19.00, St. Petersburg, Pro X)

Dintre toate grupările, cea mai vulnerabilă pare Slovacia, în vreme ce Polonia poate răsturna situația în favoarea sa cu o victorie contra Suediei.

Marek Hamsik, căpitanul Slovaciei, este uluit de forța Italiei, singura de la Euro 2020 fără gol primit în faza grupelor (a marcat 7 și a acumulat maximum de puncte, fiind prima calificată în optimile de finală).

”Nimeni nu joacă precum Italia. Face ca totul să pară foarte ușor. De acum încolo, italienii vor avea meciuri mai grele, dar sper să ajungă departe în turneu. Amicul meu Insigne a avut un sezon incredibil, este un talent natural. I-am spus că el și cu alți 10 băieți în echipă, Italia este pe mâini sigure”, a comentat Hamsik, fost simbol la Napoli, unde a fost coleg cu Insigne.

Slovacia are de făcut față furiei roșii. Spania este obligată să învingă, după două prestații dezamăgitoare. Ritmul a fost crescut pe iberici înaintând în turneu, dar punctele sunt puține. Mai întâi, a fost remiza albă cu Suedia, urmată de egalul cu goluri contra Poloniei. Acum, dacă traiectoria ar fi una ascendentă, ar urma un succes fără gol primit.

Cum și acest meci se dispută tot acasă, la Sevilla, victoria cea obligatorie este mult-așteptată de ”taurii” din tribune. Fundașul Cesar Azpilicueta, căpitan la Chelsea, compară drumul Spaniei la Euro 2020 cu traseul londonezilor în Liga Campionilor.

”Și Chelsea a început rău Championis League. Până în ianuarie, am fost un dezastru. Dar, la final am câștigat trofeul. Mai important este cum termini, nu cum începi. Partida cu Slovacia este ca o finală”.

Comentatorii iberici vorbesc despre lipsuri evidente în lotul Spaniei. Echipa marchează insuficient și duce dorul unui lider.

În celălalt joc, Polonia este invitată la atac de o Suedia care a arătat că știe să se apere bine în meciul cu Spania. Totuși, leșii nu au altă șansă de a merge mai departe decât să plece din Rusia cu toate cele trei puncte.

Pronosticul că Spania și Polonia se vor califica în această ordine în optimile de finală are cota 3,25 la Fortuna.