Ziua de marți este una decisivă în Grupa C de la Euro 2020. Anglia este una dintre marile dezamăgiri ale turneului final, cu toate că nu a pierdut până acum. Meciul cu Cehia este foarte important, iar trupa lui Southgate nu are voi să facă pași greșiți. Croația și Scoția au o sigură variantă pentru a spera la calificare: victoria.

Euro 2020Foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Grupa C: Republica Cehă - Anglia (ora 22.00, Londra, Pro TV)

Continuă cehii urcușul?

Anglia este deja pe lista dezamăgirilor la actuala ediție de Europene, deși nu a pierdut niciun joc în Grupa C.

Cehii sunt surprinzătorii lideri în Grupa C, au patru puncte și dau golgheterul competiției după primele două runde, Patrick Schick. Anglia are tot 4 puncte, dar un golaveraj mai slab. Remiza avantajează Cehia, o echipă masivă, care tace și face.

Cele două meciuri de calificare dintre cele două echipe s-au încheiat cu câte o victorie de fiecare parte. Anglia a câștigat cu scorul de 5-0 la Wembley (22 martie 2019), în timp ce în manșa a doua, disputată la Eden Arena din Praga, Cehia a câștigat cu 2-1.

A fost prima victorie a Cehiei împotriva Angliei, care pierduse de două ori în 13 jocuri împotriva Cehoslovaciei.

Ultima înfrângere a fost 2-1 la Bratislava, în octombrie 1975. Aceasta va fi prima confruntare în finala unui campionat european, dar Anglia și Cehoslovacia se întâlniseră deja în faza grupelor la Cupa Mondială. În 1970, la Guadalajara (Mexic), Anglia a câștigat cu 1-0, repetând succesul 12 ani mai târziu, la Bilbao (Spania), scor 2-0.

Republica Cehă s-a calificat întotdeauna din grupe la Campionatul European, după separarea Cehoslovaciei din 1993. Au câștigat turneul ca Cehoslovacia în 1976 și au ajuns în finală în 1996, prima lor participare ca Republica Cehă, când au pierdut împotriva Germaniei.

Republica Cehă a ajuns de asemenea în semifinale la Euro 2004 și în sferturile de finală la Euro 2012. Anglia participă pentru a zecea oară la Campionatul European: a terminat pe locul trei în 1968 și a ajuns în semifinale în fața propriului public în 1996.

Anglia a obișnuit să dezamăgească la Euro. Îi lipsește titlul european, fiind singura mare putere care n-are nici măcar o finală la turneele continentale.

Pariul că ambele formații vor înscrie primește cota 2,06 la Unibet. Iar cota pentru Kane marcator este 2,43.

Grupa D: Croația - Scoția (ora 22.00, Glasgow, Pro X)

Scoția este ”nașa” Croației

Duel între două echipe aflate la același nivel actual, desi istoria are scrise pagini diferite în dreptul celor două trupe europene. Contradicțiile sunt mari. Deși Croația este mai titrată, meciurile directe spun altă poveste.

Croația lui Zlatko Dalic n-a strâns decât un punct în Grupa D. La fel și Scoția lui Steve Clarke. Vicecampioana lumii este datoare în ofensivă, unde Ante Rebic, de la AC Milan, pedalează în gol. Lipsește un vârf masiv și eficient de talia lui Mario Mandzukic.

Cinci dueluri precedente, niciodată la un turneu final de Campionat European.

Croația nu a câștigat niciodată împotriva Scoției în istorie. Cele cinci partide precedente între cele două echipe naționale au avut următoarea soartă: două succese britanice, obținute în ultimele două meciuri, și trei remize anterioare.

Marți va fi prima confruntare dintre cele două echipe naționale într-o competiție importantă. Există un fapt comun în toate precedentele: în niciun meci nu au fost înscrise mai mult de două goluri.

Dacă ar fi să urmărim premiera, pariul peste două goluri în meci are cota 1,98 la casa de pariuri Stanleybet.