Croația este în criză la ora meciului cu Cehia, din etapa a doua. La Londra, vicecampioana mondială a părăsit terenul învinsă la limită de Anglia, dar altfel vor sta datele problemei cu Cehia.

Euro 2020Foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Grupa D: Croația - Republica Cehă (ora 19.00, Glasgow, Pro TV)

Este așteptat să iasă la rampă Luka Modrici, posesor de ”Balon de Aur”. Croația n-are voie să mai greșească, dacă vrea în ”optimi”. Va avea în față o Republica Cehă care a prins curaj grație acelui 2-0 administrat Scoției chiar la Glasgow, orașul care va găzdui și acest joc.

Cehia n-are nume uriașe în echipă, dar joacă adunat și știe să sufere apărându-se. Dincolo, Croația are nume mari în lot, însă pare ”ruginită”, iar angrenajul nu este deocamdată uns.

Cele două naționale s-au înfruntat ultima oară la Europenele din 2016. A ieșit un meci cu multe goluri și o răsturnare de situație. S-a terminat 2-2, după 2-0 pentru Croația.

Croația a vrut să fie mereu deasupra Cehiei. În 2011, la Pula, a dispus cu 4-2, într-un meci amical. Era prima dată când Republica Cehă încasa patru goluri într-o partidă.

Croația participă pentru a 6-a oară la un Euro. După obținerea independenței, a lipsit doar la ediția din 2000. De două ori a ajuns în ”sferturi” și de alte două ori a trecut de grupe. Aventura la ultimul European i-a fost blocată de viitoarea campioană, Portugalia, 1-0 în prelungiri.

Și Cehia merge bine când vine la Euro. După ruptura Cehoslovaciei în Cehia și în Slovacia, în 1993, s-a calificat mereu la turneul final. A învins în 1976 și a disputat finala în 1996, la prima participare în calitate de Republica Cehă.

Are semifinală în 2004 și ”sferturi” în 2012, în timp ce în 2016 a terminat ultima în grupe, cu doar un punct.

Superbet oferă cota 2,13 pentru un gol marcat de Croația în prima repriză.