​În Grupa E, Slovacia și Suedia ocupă primele două poziții după prima etapă, înainte de Spania și de Polonia. Cele două se vor duela de la ora 16:00, în primul meci al zilei de vineri, 18 iunie, de la Euro 2020.

Euro 2020Foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Grupa E: Suedia - Slovacia (ora 16.00, St. Petersburg, Pro TV)

Scandinavi condamnați la atac

Paradele lui Robin Olsen au ținut în viață Suedia contra spaniolilor, la Sevilla. Nordicii au suferit de la mijloc în sus. Fără Zlatan Ibrahimovic în atac, Suedia nu sperie, fiind o națională de nivel mediu.

Slovacia a surprins Polonia și are 3 puncte nesperate, înainte de etapa a doua. Remiza nu le-ar displace slovacilor. Suedia însă are nevoie de toate cele 3 puncte.

Suedia are experiență superioară la turneele finale comparativ cu Slovacia, aflată la a doua participare.

Toți ochii sunt pe fundașul de la Inter Milano, campioana Italiei, Milan Skriniar, cel care a adus victoria cu Polonia și care nu va refuza să vină la fazele fixe în careul advers și la partida de la St. Petersburg.

Suedia va avea posesia și va juca rolul Spaniei din prima etapă, chiar dacă nu are randamentul ibericilor (419 de pase, cele mai multe într-o primă repriză de la Euro), determinându-l pe Luis Enrique să se plângă public: ”Suedia a decis să se apare, să se apere, doar să se apere”. Acum, formația de contraatac va fi Slovacia.

Suedia va fi mai grăbită să marcheze, are mai mare nevoie de puncte decât adversara.

Fortuna oferă cota 2,7 pentru un gol al atacantului suedez Alexander Isak, socotit urmașul lui Ibrahimovic.