De 13 ani aștepta naționala Oranje un succes la un Campionat European. Olanda a lipsit în 2016, iar în 2012 n-a câștigat niciun meci în grupe. Așadar, ultimul succes data de la turneul final continental din 2008.

Euro 2020Foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Grupa C: Olanda - Austria (ora 22.00, Amsterdam, Pro TV)

În primul joc din Grupa C, Olanda, avându-l pe bancă pe Frank de Boer, s-a impus contra Ucrainei, 3-2, tremurând pe final, și are șansa să dubleze victoria cu Austria, ceea ce i-ar aduce liniște la ultima partidă din grupă și posibilitatea de a odihni câțiva titulari.

Olanda are 6 victorii consecutive împotriva Austriei și arată foame mare de goluri pe teren propriu. ”Portocala mecanică” a marcat cel puțin două goluri în ultimele 8 meciuri disputate, iar pe teren propriu nu menajează nicio rivală.

Până la partida cu Macedonia de Nord, Austria nu marcase în ultimele 3 meciuri, dar în apărare știe ce are de făcut. Olanda te lasă să joci, așa că și Austria are șansa ei la gol. Ucraina a punctat de două ori.

Olanda și Austria se cunosc destul de tine, mai ales că s-au întâlnit de mai multe ori în trecut. În ultimul deceniu și jumătate, confruntările au avut loc doar în meciuri amicale. S-au impus de fiecare dată ”olandezii zburători”.

Batavii s-au impus și în ultimele două partide oficiale, cele din calificările pentru Euro 2004. Ultima dată când Austria a câștigat contra Olandei a fost în 1990, într-un joc test. Olanda are elan, iar programarea jocurilor pe teren propriu o ajută.

Austria nu poate pretinde statut de favorită cu Olanda, mai ales că se joacă la Amsterdam. În mod sigur, un rezultat de egalitate ar fi pe placul lui Franco Foda.

Un gol al olandezului Memphis Depay are cota 2 la Superbet.