Danemarca evoluează din nou la Copenhaga, dar trage nădejde că nu va repeta istoria cu Finlanda, când a pierdut meciul, 0-1, dar, mai important, a pierdut un lider, Christian Eriksen, aflat încă în spital după dramatica prăbușire pe gazon din minutul 42.

Euro 2020Foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Grupa B: Danemarca - Belgia (ora 19.00, Copenhaga, Pro TV)

Danezii, predispuși la cartonașe

Pe ”Parken” din Copenhaga, nordicii primesc vizita belgienilor, victorioși în fața Rusiei, în prima rundă, cu 3-0. Două meciuri fără gol marcat ar fi o experiență rușinoasă pentru o selecționată precum a Danemarcei, așa că nordicii joacă totul sau nimic.

Fără Christian Eriksen, construcția danezilor suferă, iar posibilitățile de a ajunge la poarta adversă altfel decât cu baloane lungi, aruncate la bătaie, se reduc.

O spune chiar antrenorul Kasper Hjulmand, 49 de ani: ”Christian nu poate fi înlocuit, este imposibil să se facă acest lucru, este cel mai bun dintre toți, este un lider, influențează echipa cu deciziile sale, cu capacitatea sa de a controla spațiul cu pasele.

Vom încerca împreună, ca o echipă, să umplem acest gol. Suntem puternici, uniți și gata să luptăm”.

Tehnicianul anunță un meci de luptă, așadar un posibil cu un șirag de cartonașe galbene, după prestații energice din ambele părți.

În plus, frustrarea ar putea juca un rol în derularea evenimentelor, dacă gazdele nu vor izbuti să puncteze.

Stanleybet oferă cota 2,12Danemarca va încasa minimum două avertismente.

Belgia lui Lukaku este relaxată, după festivalul ofensiv din primul joc. O relaxare nu ar fi de înțeles. Două victorii ar înseamna calificarea mai departe, iar ultimul joc din grupă ar putea fi tratat cu fotbaliștii mai puțin folosiți.