La Euro 2020, Ucraina evoluează joi la București, după vizita fără folos la Amsterdam, de unde s-a întors cu mâna goală. Este al doilea meci găzduit de ”Arena Națională”.

Euro 2020Foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Grupa C: Ucraina - Macedonia de Nord (ora 16.00, București, Pro TV)

Răpusă de Olanda în prima rundă, trupa lui Andrei Șevcenko intră încrezătoare, cu prima șansă, pe ”Arena Națională”, la cel de-al doilea meci din Grupa C.

Format la școala italiană, selecționerul Andrei Șevcenko, care a făcut istorie la AC Milan, va închide probabil jocul, dacă va deschide scorul în prima repriză. Ucraina nu este o națională spectaculoasă, care să câștige cu 3 sau 4-0. A putut marca de două ori grație faptului că Olanda s-a deschis în câmp.

Sportingbet oferă cota 2,05 pentru pariul că Macedonia de Nordnu va marca în poarta Ucrainei.

După ce a speriat Germania în preliminariile Cupei Mondiale, Macedonia de Nord s-a reîntors la statutul de națională mică. Încasează des și mult, de la două goluri în sus pe meci.

Băieții de la Skopje așteaptă cam totul de la influentul Goran Pandev, simbolul Macedoniei de Nord. Totuși, este un veteran, nu vreun star în devenire.

Reușita din duelul cu Austria l-a făcut pe Goran Pandev să urce pe locul secund în topul celor mai vârstnici fotbaliști care punctează la Euro. Pandev a înscris la 37 de de ani și 321 de zile, fiind devansat numai de Ivica Vastic, cel care a punctat pentru Austria la Euro 2008.

Atacantul de la Genoa ar putea avea dificultăți în a susține meciuri intense la intervale scurte de timp. Însă, conștient că nu va ieși din grupe, va trage tare în cele două partide rămase de jucat pe marea scenă europeană.