Duel de gală între două forțe uriașe ale continentului, Franța și Germania duelându-se foarte devreme la Euro 2020. Este cel mai așteptat meci al primei faze, partidă care de altfel închide etapa primelor dispute din faza grupelor.

Logo Euro 2020Foto: M A Soliman, Dreamstime.com

Ungaria vs Portugalia - Varianta de cotă foarte bună pentru golurile lui Cristiano Ronaldo

Grupa F: Franța - Germania (Munchen, ora 22.00, Pro TV)

Les Bleus au eticheta pusă: cea mai în formă echipă și cel mai bun lot. După titlul mondial câștigat în 2018, trupa lui Didier Deschamps își propune să închidă cercul, mai ales după eșecul de acasă, din 2016.

După o rundă de calificare câștigată fără probleme (grație a 8 victorii) și o primă fază a Ligii Națiunilor închisă fără înfrângere, echipa națională transalpină se prezintă după 16 rezultate utile consecutive în jocuri oficiale, cu un bilanț de 40 de goluri și doar 9 primite. Deschamps se poate baza pe toate vedetele sale, inclusiv pe acel Karim Benzema, absent din 2015 din cauza „aventurii Valbuena”.

Didier Deschamps, 52 de ani, este în funcție din 2012 și a adus deja Franța pe acoperișul lumii. După ce a câștigat Campionatul European ca fotbalist, în 2000, își propune un bis ca antrenor, înainte de a preda ștafeta după 9 ani. Cu 16 trofee adunate ca jucător și 8 ca antrenor (inclusiv cele de pe băncile Monaco și OM), antrenorul de la Bayonne este unul care știe cu siguranță să câștige, o garanție.

Pentru Franța este a zecea participare la Campionatele Europene, cu două succese datate 1984 și 2000, două locuri patru (1960 și 1996), două eliminări în sferturi (2004 și 2012), o finală pierdută (2016) și două eliminări în prima rundă (1992 și 2008).

Kylian Mbappé, în vârstă de 22 de ani, este deja un star. Vânează Balonul de Aur și cine îl poate opri? 133 de goluri în 171 de meciuri pentru PSG, în timp ce bilanțul din echipa națională arată 11 goluri în 29 de meciuri oficiale.

Completează un atac atomic, cu Benzema și cu Griezmann (ultimul golgheter al ediției anterioare). Ca primă rezervă, Dembele.

Însă mijlocul terenului nu este mai puțin dominant, cu Pogba și cu proaspătul campion european Kanté, care a dominat finala Ligii Campionilor câștigată de Chelsea.

Jules Koundé, 22 de ani, este surpriza Franței. Un fundașul central de la Sevilla. Rapid, precis în marcaj și la închidere, aproape de neegalat în jocul aerian, Koundé reprezintă prototipul unui apărător modern care nu disprețuiește șarjele ofensive.

Germania a părut în scădere de turație, în preliminariile CM, când nu s-a descurcat cu Macedonia de Nord și a învins chinuit România, dar în meciurile amicale a dat semne clare de revenire.

Selecționerul Joachim Low este tot mai des confruntat cu întrebarea legată de readucerea în lot a veteranilor Mats Hummels, fundaș de 32 de ani, și Thomas Muller, atacant de 31 de ani.

Low, care a anunțat că părăsește naționala după acest turneu final indiferent de rezultat, susține că nu și-a propus să schimbe liniile și amintește că a încercat să facă o selecție care să țină cont de forma de moment a fotbaliștilor.

Iar ”blocul Bayern Munchen” trebuie păstrat cât se poate de intact. Iar asta s-a văzut la amicalul cu Danemarca, scor 1-1, când Muller a refăzut în atac tricoul de la Bayern, cu Sane și cu Gnabry. Gruparea bavareză are 9 titluri consecutive în Bundesliga.

Chiar dacă joacă acum la Borussia Dortmund, Hummels a trecut pe la Bayern, de unde a plecat în 2019, și cunoște jocul echipei bavareze. Așadar, totul în naționala Germaniei se face în ”stilul Bayern”. Iar meciul cu Franța se joacă acasă, la Munchen.

Stanleybet oferă cota 1,78 pentru pronosticul "Ambele vor înscrie".