Naționala antrenată de Stefan Tarkovic a avut nevoie de play-off pentru a se califica la turneu: victorie la penalty-uri împotriva Irlandei și în prelungiri împotriva Irlandei de Nord. Slovacii terminaseră runda de calificare pe locul al treilea, în spatele Croației și a Țării Galilor, dar datorită plasării lor în Liga Națiunilor au câștigat oportunitatea de a merge la Campionatul European.

Logo Euro 2020Foto: Peter Kovac, Dreamstime.com

Stefan Tarkovic, în vârstă de 48 de ani, face parte din echipa națională de antrenori din iulie 2013. Cinci ani ca antrenor asistent și puțin sub doi ani ca director tehnic, înainte de a prelua rolul de antrenor, în octombrie 2020. Înainte de a sta pe banca echipei naționale, Tarkovic o antrenase pe Zilina.

Milan Skriniar, 26 de ani: titlul pe care l-a câștigat ca protagonist în tricoul echipei italiene Inter Milano ar putea fi punctul de cotitură în cariera fundașului, care are toate acreditările pentru a fi liderul echipei sale naționale împreună cu Marek Hamsik. A jucat 39 de jocuri cu echipa națională.

Ondrej Duda, 26 de ani: farul de mijloc vine de la formația din Köln. Numerele sale din acest sezon au fost importante: 32 de apariții în Bundesliga, șapte goluri și câteva pase decisive.

O performanță excelentă care nu i-a împiedicat pe echipa lor să se închidă pe locul trei de jos în clasament: datorită play-off-ului câștigat împotriva lui Kiel, Köln a reușit să se salveze. Campionatul European poate fi vitrina potrivită pentru Duda.

Sistem de joc (4-2-3-1): Kuciak; Pekarin, Skriniar, Satka, Hubocan; Kucka, Hrosovsky; Weiss, Duda, Mak; Bozenik.

Slovacia este în Grupa E, cu Polonia, Spania și Suedia. Casa de pariuri Fortuna oferă cota 3,8Slovacia va termina pe locul 3, care, în funcție de configurația tuturor grupelor, poate trimite în optimile de finală.