​Portugalia caută să facă bis la Euro 2020, adică să meargă până la capăt. ”Este favorită la titlu”, consdieră selecționerul Spaniei, Luis Enrique.

Cristiano RonaldoFoto: LiveMedia/Claudio Benedetto/IP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Casele de pariuri dau cote bune trupei lusitane. Din partea Unibet, Portugalia are cota 9 la păstrarea titlului continental, iar o eliminare în semifinale are cota 7,5.

Coborând în competiție, cotele Portugaliei scad, fiind de așteptat o avansare în turneul final european: eliminarea în sferturile de finală - 5,25, eliminarea în optimile de finală - 2,8,

Ronaldo are ținte personale de atins. Are 9 goluri la turneele finale continentale, la egalitate cu Platini, și va deveni primul jucător care evoluează la 5 ediții consecutive ale Euro (nu lipsește din 2004).

Dar CR7 mai are un scop la Europenele care se pun în mișcare pe 11 iunie.

Printre numeroasele premii pe care le poate lua lusitanul, există unul deținut de fostul său coechipier, italianul Gigi Buffon:

„Ronaldo va avea nevoie doar de trei apariții la Euro, pentru a-l depăși pe Gianluigi Buffon, care cu 58 este jucătorul care a adunat cele mai multe apariții, vorbim de calificări și de turneul final. Dacă Portugalia ar ajunge în finală, Ronaldo ar ajunge la 63”, scrie UEFA.

În 56 de apariții, Ronaldo a totalizat 36 de victorii, 12 egaluri și 8 înfrângeri. Drumul până în finala Euro înseamnă 7 partide.

Portarul Buffon are 58 de selecții, Cristiano Ronaldo are 56, iar Mario Frick (Liechtenstein) numără 51. S-au luat în calcul meciurile din preliminarii și cele de la turneele finale. Frick n-a fost niciodată la Euro.

CR7 a fost coleg cu Buffon la Juventus. Ar fi putut fi coechipieri și în sezonul viitor, dar gardianul a părăsit deja clubul piemontez.

Și Ronaldo pare tentat să plece de la Juve, mai ales dacă UEFA o va suspenda din Liga Campionilor. Are ca soluții PSG, Manchester United și Sporting Lisabona.