Echipajul masculin de sanie dublu al Romaniei, format din Radu Sovaiala si Alexandru Teodorescu, nu va participa in proba de miercuri, de la Jocurile Olimpice de la Soci, dupa ce la prima mansa de pregatiri s-a rasturnat si sania a fost avariata, anunta COSR intr-un comunicat.

JO Soci 2014Foto: sochi2014.com

"In timpul primei manse de pregatiri din preziua competitiei olimpice, echipajul masculin al Romaniei de sanie dublu, format din Radu Nicolae Sovaiala - pilot si Alexandru Teodorescu - copilot, s-a rasturnat inainte de a incheia cursa, iar sania a fost avariata. In ciuda faptului ca reprezentantii nostri s-au prezentat cu sania de rezerva, directorul competitiei nu a permis inscrierea echipajului Romaniei in intrecerea olimpica programata miercuri.

Oficialii au invocat noile masuri de siguranta impuse dupa Jocurile Olimpice de la Vancouver, din 2010, cand, de asemenea inainte de finalul primei curse de acomodare cu pista, georgianul Nodar Kumaritashvili, in varsta de 21 de ani, a zburat in afara spatiului de competitie, accidentul soldandu-se cu moartea sportivului. Echipajul Sovaiala - Teodorescu a fost cooptat in Echipa Olimpica a Romaniei in locul tandemului Paul Ifrim - pilot si Andrei Anghel - copilot, obligat sa se retraga din cauza accidentarii pilotului", anunta COSR, conform Mediafax.