Flacara olimpica a fost stinsa la Soci, in Parcul Olimpic, duminica, la ora locala 22:15 (20:15 la Bucuresti), dupa discursul presedintelui Comitetului International Olimpic (CIO), Thomas Bach, care a anuntat incheierea editiei a 22-a a Jocurilor Olimpice de iarna. Ceremonia de inchidere a debutat intr-o nota umoristica, cu un apropo la ezitarea tehnica din cadrul ceremoniei de deschidere, cand unul dintre cercurile olimpice nu s-a deschis.

JO de la Soci, la finalFoto: Captura Youtube.com

Primul tabloul al ceremoniei de duminica ''Cer si mare'' a adus multe rasete in Stadionul Olimpic Fist, cand sutele de dansatori echipati in forma de oglinzi au format inelele olimpice, cu exceptia unuia, cel ratat la ceremonia de deschidere. Spectatorii au aplaudat furtunos ideea.

Rusia a ocupat primul loc in clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci, dupa 16 zile de competitii si 98 de finale. Rusia a avut 13 medalii de aur, 11 de argint si 9 de bronz, fiind urmata Norvegia (11-5-10), Canada (10-10-5), SUA (9-7-12) etc.

Locul 17, ocupat de echipajele feminin, respectiv masculin de bob-2, a fost cea mai buna clasare pentru sportivii romani la Jocurile Olimpice de la Soci. Romania a deplasat la Soci o delegatie de 24 de sportivi, care au concurat la 8 discipline (schi alpin, schi fond, biatlon, sarituri cu schiurile, patinaj artistic, bob, sanie si skeleton).

Editia urmatoare a Jocurilor Olimpice de iarna va fi gazduita de orasul sud-coreean PyeongChang in 2018.