Federatia sud-coreeana de patinaj (KSU) a cerut, sambata, forului international (ISU) sa reexamineze notele din proba feminina de patinaj artistic de la la Soci, castigata de rusoaica Adelina Sotnikova in fata sportivei Kim Yu-na.

Kim Yu Na, argint la SociFoto: Agerpres/Xinhua

"Delegatia sud-coreeana de la Soci a rugat federatia de patinaj sa-i ceara presedintelui ISU, Ottavio Cinquanta, sa examineze notele din proba individuala feminina, pentru a stabili daca sunt in conformitate cu regulile ISU", a anuntat KSU, citeaza Mediafax.

Sotnikova, care a fost a doua la Euro-2013 si 2014, s-a clasat pe locul noua la CM in martie 2013. Insa rusoaica si-a imbunatatit punctajul la Soci, reusind, la programul liber, o crestere de 18 puncte in doar o luna.

Sambata, la ora 10.00 GMT, peste 1,9 milioane de internauti au semnat o petitie pe site-ul change.org pentru o ancheta referitoare la concursul feminin.

Comitetul International Olimpic (CIO) a explicat ca nu este ingrijorat de solicitarea KSU. "Aceasta scrisoare nu ar trebui sa duca la o ancheta", a declarat purtatorul de cuvant al CIO, Mark Adams.