Dominique Gisin si Tina Maze au castigat medaliile de aur la JO de la Soci, dupa ce au avut acelasi timp in proba de coborare din cadrul concursului de schi alpin. Este cazul cu numarul opt de egalitate din istoria competitiei de iarna, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe langa Gisin si Maze, au mai fost si alte cazuri de egalitate pentru medalia de aur - la sanie, schi fond, bob, patinaj artistic si de trei ori la patinaj viteza.

Patinaj viteza: Finlandezul Clas Thunberg si norvegianul Bernt Evensen au fost declarati campioni olimpici la 500 metri in 1928.

Patinaj viteza: In 1956, sovieticii Evgheni Grisin si Iuri Mihailov nu au putut fi departajati la 1.500 metri. Patru ani mai tarziu, Evgheni Grisin va avea aceeasi experienta, tot la 1.500 metri, de aceasta data cu norvegianul Roald Aas.

Sanie: Titlul la dublu de la JO-1972 a revenit italienilor Paul Hildgartner/ Walter Plaikner si est-germanilor Horst Hörnlein/ Reinhard Bredow.

Bob: In 1988, italianul Günther Huber si canadianul Pierre Lueders au fost creditati cu acelasi timp dupa cele patru manse.

Schi fond: In 2002, la incheierea probei de urmarire, norvegienii Frode Estil si Thomas Aalsgaard au fost declarati invingatori.

Patinaj artistic: Cuplul canadian Jamie Sale/David Pelletier si cel rus Elena Berejnaïa/Anton Sikharulidze au castigat in 2002 la Salt Lake City. Canadienii, locul doi la incheierea competitiei, au primit aurul dupa dezvaluirile intr-un scandal implicand arbitrii-judecatori.