​Riscul comiterii unor atentate este mai ridicat in regiunea Soci decat in perimetrul unde se vor derula Jocurile Olimpice, afirma un oficial american de rang inalt citat de AFP, conform Mediafax.

JO Soci 2014Foto: sochi2014.com

"Cel mai mare pericol este al producerii unor atentate in afara perimetrului propriu-zis unde se vor desfasura Jocurile Olimpice, adica in regiunea Soci" - Matthew Olsen, directorul Centrului national american pentru combaterea terorismului.

"Principala amenintare este reprezentata de organizatia Emirat Kavkaz (Emiratul Caucaz), o grupare islamista afiliata retelei teroriste Al-Qaida.

"Serviciile de securitate americane monitorizeaza eventuale amenintari specifice privind Jocurile Olimpice de la Soci", a dat asigurari oficialul american.

Statele Unite au trimis doua nave militare in Marea Neagra, unde vor fi disponibile pentru evacuarea cetatenilor americani, in cazuri de necesitate, sau pentru alte situatii de urgenta, in timpul Jocurilor Olimpice de la Soci.

Grupuri islamiste din Caucazul rus au amenintat ca vor incerca sa comita atacuri teroriste in timpul Jocurilor Olimpice de la Soci, statiune situata pe litoralul Marii Negre.