Ioana Gheorghe (locul 10, la 200 m) a reusit sa castige medalia de aur alaturi de echipa internationala mixta 034 in proba atipica de stafeta 8x100 m, competitie desfasurata pe pista de langa Satul Olimpic, informeaza COSR. A​tleta este prima reprezentanta a Echipei Olimpice a Romaniei care a castigat o medalie in competitia internationala mixta care se desfasoara la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing, China.

Ioana Gheorghe, in echipa internationala mixtaFoto: COSR

Potrivit tragerii la sorti, Ioana Teodora Gheorghe a avut coechipieri patru baieti: pe Howe Merten (Germania), Daou Bacar Aboubacar ( Comoros), Trae Williams ( Australia) si Witthawat Thumcha (Thailanda) si trei fete: pe Maria Simancas (Venezuela),Tatiana Blagoveshchenskaia (Rusia) si Lakeisha Ashley Warner (Asociatia Atletica IVB).

„A fost o proba neclasica, unde s-a concurat pe stilul dus-intors. Indiferent de tipicul dupa care s-a desfasurat intrecerea, toata lumea s-a bucurat ca Ioana a facut parte din echipa care a cucerit aurul, mai ales ca medalia este identica cu cea primita de toti sportivii ca au urcat pe podiumul JOT”, a spus Grigore Cornel, antrenor al lotului de atletism.