Adina Diaconu a incheiat pe locul 5 sferturile de finala ale intrecerilor la tenis de la Jocurilor Olimpice de Tineret de la Nanjing cu scorul de 1-4 (11-6, 9-11, 7-11, 3-11, 6-11). Sportiva din Romania a pierdut in fata campioanei mondiale Doo Hoi Kem (Hong Kong), favorita numarul 1 a competitiei, informeaza cosr.ro.

Adina Diaconu, locul 5 la tenis de masa Foto: COSR

„Diferenta de varsta si-a spus cuvantul (n.r.- Adina Diaconu are 14 ani)”, a precizat la finalul partidei antrenorul Petre Arnautu. „Adina a inceput bine, in forta, dar apoi a cedat psihic. In ansamblu sunt multumit de jocul Adinei tinand seama ca ea este cadeta. Ne-am fi dorit sa urcam pe podium, dar, obiectiv vorbind, stiam ca ar fi fost extrem de greu sa intre in primele patru pozitii. De altfel, doar Adina si o croata au reusit calificarea in sferturi ”.

„Chinezoiaca este mai mare ca varsta si mai experimentata. A jucat multe open-uri de senioare si asta s-a vazut. In plus este cotata principala favorita a competitiei. Chiar daca am inceput bine, pe masura ce ea si-a intrat in mana eu m-am demoralizat. La un moment dat, chiar am intrat in panica pentru ca nu stiam cu ce lovituri sa ripostez. Sper ca atunci cand voi fi de varsta ei, adica peste aproape patru ani, sa ajung si eu numarul unu modial”, a marturisit Adina Diaconu la finalul meciului din sferturi.