Laura Jurca s-a calificat, la gimnastica artistica, in cinci finale, din tot atatea posibile, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing, China. Cu un punctaj total de 53.250, gimnasta va participa in finala de la individual compus si in finalele la aparate, unde s-a calificat cu al 3-lea rezultat la barna - 13.500, cu al 4-lea la paralele - 12.800, al 5-lea la sarituri - 14.050 si al 7-lea la sol -12.700, informeaza cosr.ro.

Laura Jurca, la solFoto: COSR

„Pe moment mi s-a parut ca notarea de la sol a fost usor defavorabila. (...) Sigur insa, decizia arbitrelor este cea mai avizata, pentru ca sunt profesioniste. Ne-am bucurat totusi ca, in ciuda punctajului slab obtinut la sol, Laura a reusit sa se califice in finala unde concursul va incepe de la zero ”, a declarat antrenoarea Adela Popa, dupa ce a contestat in prima instanta rezultatul de la sol. Contestatia sa a fost respinsa.

Intrebata despre sansele Laurei Jurca la medalii, Adela Popa: „"Va fi foarte greu in finale pentru ca sportivele de Rusia, Marea Britanie, Japonia si China sunt foarte valoroase la toate aparatele. Laura este motivata si sper ca in lupta pentru medalii sa prinda o zi mult mai buna decat in calificari ”.

Romania participa cu 41 de sportivi la cea de-a doua editie de vara a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT), care va avea loc la Nanjing (China) in perioada 16- 28 august, competitie rezervata performerilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani.